2 Eylül 2011 Cuma

Spirulina Kapsül

Spirulina, alkali ortamlarda yetişen, halk arasında yosun olarak bilinen bir tür mavi-yeşil alg'dir.  Protein, B grubu vitaminler, esansiyel amino asitler ve yağ asitleri, beta karoten ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin takviyesi olan Spirulina tüm esansiyel amino asitleri yapısında bulunduran yaklaşık % 65 protein oranı ile protein açısından en zengin besinlerdendir.   Sadece hayvansal gıdalarda bulunan B12 vitamini içeriği oldukça yüksektir. Bu özelliğinden dolayı vejeteryanler tarafından B12 eksikliğini telafi etmek için kullanılabilir.

Spirulina Kapsül İçerik

İçindekiler     Her bir kapsül/tablet:
Spirulina Tozu     300 mg
Spirulina Kapsül Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 3 kere 1-2 kapsül alınması tavsiye edilir.
PROTEİN VE AMİNOASİTLER
Spirulina, % 65 oranıyla herhangi bir doğal besin maddesinden çok daha fazla protein içerir. Doğadaki en zengin biyolojik değerde bitkisel proteine sahip besindir. En yakın takipçisi % 35 protein oranıyla soya fasulyesinin yaklaşık 2 katı protein içerir. Spirulinayı soya fasulyesinden sonra %30 oranıyla süt tozu, % 15-25 oranıyla kırmızı et ya da balık eti, % 12 oranıyla yumurta ve % 3.2 oranıyla da süt takip eder. Proteinler, aminoasitlerden oluşur.
Esansiyel aminoasitler, insan organizması tarafından üretilmediği için dışarıdan alınmalıdır. Vücudun non-esansiyel aminoasitlere de ihtiyacı vardır. Ancak, vücut bunları sentezleyebilir. Bir protein, tüm esansiyel aminoasitleri içeriyorsa tam bir protein olarak kabul edilir.. Spirulina, tüm esansiyel aminoasitleri içerdiği için tam bir proteindir. Günlük alınan 36 gram spirulina, erişkin bir insanın tüm esansiyel aminoasit ihtiyacını karşılar.
Spirulinanın  hücre duvarı mukopolisakkaritlerden oluşur, yapısında selüloz yoktur. Bu yapısal özellik, spirulinayı kolay sindirilebilir ve hazmedilebilir yapar. Bu özellik intestinal malabsorbsiyon ( emilim bozukluğu ) şikayeti olan insanlar ve yaşlılar için önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder