2 Eylül 2011 Cuma

Kudret Narı Propolis Kapsül

KUDRET NARI & PROPOLİS KAPSÜL Halk arasında asırlardır mide hastalıklarının baş tedavisi olarak bilinen Kudretnarı bütün tropikal Asya, Afrika ve Hindistan’da yetişen turuncu renkli bir meyvadır. Kolit - Ülser - 12 parmak - Gastrit, Asit fazlası gibi mide-barsak sistemine bağlı tüm hastalıkları kalıcı ve kesin tedavi eder, Karaciğeri destekler, Egzama ve sedefe fayda verir, Yara ve iltihapları giderir, Barsak tembelliğini giderir, Hücre yeniler, Rahim yaralarına fayda verir, Yanık ve yaralara lapası vurulur. Ayrıca yüzyıllardır Ayurveda doktorları Kudretnarını, tip-II diyabetini tedavi etmek için kullanmışlardır. Kudretnarının diyabetlilerde kan şekerini normal düzeylere indirdiği Ayurveda doktorlarının bu bitkiye olan saygınlığını arttırmıştır. Son zamanlarda kudretnarının test tüpü çalışmaları olmuş, HIV ( AIDS'e neden olan virüs ) büyümesini durdurduğu gösterilmiştir.
Kudretnarının hastalıklarla savaşan immün hücrelerinin üretimini teşvik eder görünmüştür. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda kudretnarının, kanser tümörlerini kontrol etmede etkili olduğu gösterilmiştir.  Aynı zamanda yüksek oranda E vitamini ve kaliteli protein içererek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Ama esas önemli olan kurutulmuş 1.sınıf extra kaliteli Kudretnarı meyvasının kabuklarının toz hale getirilmiş özü olmasıdır.
Propolis Hakkında
Arının reçine salgılayan ağaçlardan (çeşitli çam türleri, atkestanesi, gürgen, söğüt, karaağaç, kayın, kestane, kayak tomurcukları gibi.) toplayarak kovan çatlaklarını, kapısını sıvamak için yaptığı maddedir. Yanı sıra kovana girip ölen fare, kertenkele gibi, dışarı atamadıklarını da her yönden zararsız duruma getirebilmek için bu madde ile sıvar. Propolis çok iyi bir dezenfekte maddesidir. Eski Mısırlıları n ölülerini mumyalamakta, Yunanlılar ve Romalıların yaraları tedavi etmekte kullandıkları ileri sürülen propolis, uzun süre ihmale uğramış, hatta unutulmuşsa da, son yıllarda insan sağlığındaki olumlu değeri tekrar anlaşılarak incelenmeye, kullanılmaya başlanmıştır.
Ülkemizde propolise çeşitli adlar verilmektedir: Eğir mumu, eğer mumu, eğil mumu, eğin mumu, eğri mum, girabolu, girebo, kirebeli, kirebolu, pirebolu.
Rengi: Arının topladığı yöreye göre değişirse de, sarımsı kahverengi kırmızımsı yeşildir.
Saklanması: Ağzı sıkıca kapanabilen ışık geçirmez kaplarda 3-8 derece arasında saklanır.
Yan etkileri: İçindeki çiçektozunun %1 insanda alerji yapması dışında herhangi bir yan etkisi yoktur.
Propolis suda erimediğinden toz olarak alındığında bozulmadan dışarı çıkar. En az %70, en çok %90lık alkolde eritilerek kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder