2 Eylül 2011 Cuma

Çinko Kapsül

ÇİNKO KAPSÜL 90 ADET Çinko Hakkında Çinko vücutta hücre bölünmesi, gelişmesi ve onarılması dahil, yaşlanmayı yavaşlatan fonksiyonların çoğunda rol oynar. Vücudun doğal savunma sisteminin güçlü olması için gerekli bir maddedir. Eser elementlerden çinko, sağlığımızın iyi olmasında ve kendimizi iyi hissetmemizde ve çekici dış görünümde en önemli faktördür. Bu nedenle vücudumuzda çinko yetersizliği olmaması için özen göstermemiz gerekir.
 Çinko yetersizliği kendini birçok sağlık ve kozmetik rahatsızlıklar ile belli eder. Örneğin; yaraların iyileşmesi zor oluyorsa, cildiniz kuru ve kepekleniyorsa, ciltte cerahatli sivilceler oluşuyorsa, dudak köşelerinde yaralar oluyorsa, ağız içinde ve gözde sürekli iltihap oluşuyorsa, saçlar parlaklığını kaybedip donuklaşmışsa çinko yetersizliği var demektir. Ayrıca eğer tırnaklar kırılgan ise, depresyon ve saldırganlık ortaya çıkıyorsa, tat ve koku alma duyuları iyi değilse, cinsel yaşamda bozukluklar varsa, bağışıklık sistemi zayıflamışsa yine çinko yetersizliği ön plandadır. Tüm bu bulgular çinko yetersizliğinin tipik belirtileridir. Çinko esansiyel (vücudun kendisi yapamadığı için dışardan alımı zorunlu olan) bir elementtir. Vücudumuzdaki 300 enzimin aktivitesinde rolü vardır.
 Enzimler gıdaların sindirilmesi; minerallerin, vitaminlerin ve aminoasitlerin yapımı için katalizor (proses içinde kendileri değişmeden ya da yok edilmeden belirli bir kimyasal reaksiyonu aktive eden) maddelerdir. Her enzim belirli bir görevi üstlenir. Bir tanesi bir diğerinin yerini tutmaz. Örneğin, midedeki pepsin enzimi besinlerdeki proteinleri kullanılabilir aminoasitlere ayırır. Trigliseritler (bir yağ türü) pankreas bezinin lipaz enzimi tarafından sindirilir. Çinkonun hormon metabolizmasındaki katkısı da önemlidir. Eğer düzensiz adet görüyorsanız, düzenliliği sağlamak açısından bir hormon tedavisine başlamadan önce çinko tamamlayıcısı deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder