2 Eylül 2011 Cuma

Kırmızı Ginseng Kapsül Nedir

Kırmızı  Ginseng, Çin Tıbbında yüzlerce yıldır kullanılan ve vücudun farklı sistemleri üzerinde olumlu etkileri olan bir kök bitkisidir. Ana vatanı Uzak Doğu olan Ginseng, bugün Çin, Japonya, Kore, Amerika, Sibirya ve  Kanadada farklı türlerde yetiştirilmektedir. Ginseng ile ilgili çok sayıda araştırma yapılmış ve bu araştırmalarda pek çok olumlu etkilerinin olduğu belirlenmiştir. Bu olumlu etkilerinin, yapısında bulunan çeşitli kimyasal bileşenlerin yanında  esas olarak Ginsenositlerden kaynaklandığı bilinmektedir. 
Kırmızı Ginseng Kapsül İçerik
İçindekiler
Kırmızı Ginseng Tozu (Panax Ginseng)
Bir kapsül 15 mg ginsenosit içerir

Kırmızı Ginseng Kapsül Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 1-2 kapsül alınması tavsiye edilir.
Kırmızı Ginseng Bitkisi Hakkında
Ginseng çeşitleri yetiştirildikleri yere göre Kore Ginseng, Amerikan Ginseng, Sibirya Ginseng gibi ya da kökünün rengine göre kırmızı ginseng veya beyaz ginseng gibi isimlerle anılır.
1 – Kore Ginseng
Kore Ginsengi, ginseng çeşitleri içinde en önemlisidir diyebiliriz. Çünkü yüzyıllardır kullanılan ve içinde asıl adaptogen denilen strese karşı vücut direncini artıran maddeleri bulunduran Kore Ginsengi dediğimiz türdür. Bu bitki özellikle Çin kaynaklarında bol miktarda geçmektedir. Kore Ginsengi‘nin faydalarından daha sonra bahsedeğim.
2 – Amerikan Ginseng
Amerikan ginsengi olarak bilinen gingseng türü asıl tür olan kore ginsengine çok benzer özellikler göstermekle beraber asıl yaşam alanı olan Uzak Doğu’da yetiştirilmediği için iki bitki arasında farklar mevcuttur. Fakat yine de bir ginseng türü olduğu için faydaları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder