2 Eylül 2011 Cuma

Kalsiyum Magnezyum Çinko Kapsül

KALSİYUM & MAGNEZYUM & ÇİNKO KAPSÜL 90 ADET
Vücuttaki pek çok işlevin yerine getirilmesinde kalsiyum mineraline ihtiyaç duyulmaktadır. Kalsiyumun %99u kemiklerde bulunur ve eksikliğinde ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Kalsiyum, kas ve sinir hücreleri, kanın pıhtılaşması, hormonal  faaliyetlerin devamı için gereklidir.
Magnezyum, hücrelerde en çok bulunan minerallerdendir. Enerji metabolizması, kas ve sinir fonksiyonlarının sürdürülmesi, kalp sağlığı ve pek çok doku için gereklidir. Kalsiyum ile beraber kemik sağlığında önemli rol oynar. Çinko, protein, karbonhidrat, yağ, nükleik asit ve diğer mikrobesinlerin sentezlenmesi ve yıkımı için ihtiyaç duyulan 300den fazla enzimin yapısında yer almaktadır. Her üç mineral de kemik sağlığının korunmasına yardımcıdır.
Kalsiyum Magnezyum Çinko Kapsül Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 3 kapsül alınması tavsiye edilir.
Kalsiyum
Yaşayan canlıların fizyolojik kimyâsında kalsiyum önemli rol oynar. İnsan vücûdundaki kalsiyumun % 99’u kemiklerde ve dişte bulunur. Kan kalsiyum düzeyi sağlıklı bır insanda 8,5-10,2 mg/dL düzeyindedir. 8,5 mg/dL altındaki değerler Hipokalsemi, 10,2mg/dL üzerindeki değerlerde ise hiperkalsemi olarak adlandırılır. Kalsiyumun büyük bir kısımı kanda Albumine bağlanarak taşınır. Vücutta birçok fizyolojik fonksiyonu olan kalsiyumun kâfi miktarlarda alınmaması, barsaklardan emiliminde bozukluklar, yetersiz güneş ışığına maruz kalmak kalsiyum eksikliğine sebep olur. Çocuklardaki klinik tablo Raşitizm, yetişkinlerde ise Osteomalazi olarak isimlendirilir. Kalsiyumun dokularda kullanılabilmesi için C ve D vitaminlerinin de yeterince bulunması lâzımdır. Hattâ kandaki fosfor ve kalsiyumun birbirine oranları da uygun olmalıdır. Peynir kalsiyumca, ceviz fosforca zengin bir yiyecektir.
Kalsiyumun, kasların gerginliği ve kalbin çalışmasında, gebelik ve doğumdan sonra süt yapımında büyük rolü vardır. Kemik gelişimi ve yapısı üzerindeki etkileri nedeniyle özellikle bebeklerde ve çocuklarda yeterince kalsiyum alınmasına özen gösterilmelidir. Kalsiyum, süt ve süt ürünlerinde, yeşil sebzelerde bol miktarda bulunur. Ayrıca, badem, fındık gibi kuru yemişlerde kalsiyum içerir.
Çok Fazla alınması durumunda ise kas güçsüzlüğü, kireçlenme gibi belirtiler görülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder