2 Eylül 2011 Cuma

Balık Yağı Yumuşak Kapsül

Balık Yağı Hakkında Omega-3 yağ asidi açısından zengin besin.Artrit, yüksek kolesterol ve kalp hastalıklarına iyi gelir. Derin deniz balıklarında diğerlerine oranla daha çok bulunur. Suşi gibi balığın çiğ tüketilmesi, balıktaki yağ asidi kaybını en aza indirger. Yağlı balık yiyerek veya tablet şeklinde alarak tüketilebilir.
Omega3 yağ asitleri çoklu doymamış yağ asitleridir. İnsan vücudu doymuş ve tekli doymuş yağ asitlerinin sentezini yaptığı halde çoklu doymamış yağ asitlerinin sentezini yapamamaktadır ve dışarıdan gıda takviyesi olarak alınmalıdır.
Balık yağının faydaları, bileşimindeki EPA ve DHA gibi esansiyel yağ asitlerinden kaynaklanmaktadır. İnsanlar için önemli olan başlıca iki Omega3 yağ asidi; EPA ve DHA olup balık ve balık yağında bulunur.
Yaklaşık 30 yıl önce Danimarkalı araştırmacıların Greenland Eskimolarında kalp hastalıklarının az görülmesini balık kullanımına bağlı olduğunu ortaya koyduktan sonra Omega3 yağ asitlerine olan ilgi tüm dünyada artmaya başlamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder