22 Mart 2012 Perşembe

Kırmızı Ginseng


Kırmızı Ginseng

Kırmızı Ginseng; Uzakdoğunun harika hayat iksiri adıyla anılan ve 6 senede gelişen, yanlız Güney Kore Devleti tekelinde üretilen ve bütün dünyaya ihraç edilen üstün hücre yapıcı bir bitki özüdür. Araliaceae familyasındandır, yabani olarak yüksek dağların eteklerinde yetişir ve koyu kırmızı meyva salkımları veren bitkinin insan figürüne benzetilen kökleri; esas şifa olan kısımlarıdır. Kırmızı Ginseng yaklaşık 2000 yıldan bu yana Çin, Kore ve Japonya’da kullanılmakta ve olağanüstü etkileri sayesinde Uzakdoğu’nun en çok fayda veren bitkisi olmuş ve son yıllarda kullanım alanı bütün dünyaya yayılmıştır.
Kırmızı Ginseng’in yetiştirme, işleme, preperat haline getirme ve dünya pazarlarına satışı Kore Resmi Tekel İdaresi’nce yapılmaktadır. Böylesine değerli bir bitkiye Kore Devleti’nce sahip çıkılmasının nedeni; hatalı üretimlerin olmaması, bitkinin tam gelişmeden erken toplanması, taklit edilip kalitesinin bozulmaması içindir. Üretiminin her aşaması Devlet gözetiminde olan, Kore Ginseng Uzmanlarının sabır, bilgi ve ihtisas alanları içerisinde yetişen bu üstün ve eşsiz Bitkiye; Bu yüzden Kore Resmi Tekel İdaresi önce RED GİNSENG (Kırmızı Ginseng) adını vermiş, sonra da KOREAN RED GİNSENG (Kore Kırmızı Ginseng) patentini vererek hakiki Ginsengi diğer ginsenglerden ayırmıştır.
Kore Ginseng  Nasıl Yetişir
Uygun koşullarda uzun süre dinlendirilen toprağa ekiminden sonra dikkatli ve sabırlı bir bakımla yavaş yavaş gelişen Ginseng en erken 6 yıl içinde toplanabilecek büyüklüğe erişir. Aslında iyi bir ürün elde etmek için 5-6 yıllık bir büyüme sürecini tamamlaması gerekir ki bu takdirde tam gelişmiş bitkidir ve Kırmızı Ginseng adıyla adlandırılır.Ayrıca Kore’de 100 hatta 400 yıllık olduğu sanılan Kırmızı Ginseng kökleri bulunmuştur.
Kırmızı Kore Ginseng Bitkisi
Kirli çevre koşulları ve suni gübrelemeye karşı hassas olan bu mucize bitki kimyasal maddelerle ( gübre veya ilaç ) temas ettiğinde bozulup çürümektedir.
Yılların geçmesiyle Kırmızı Ginseng büyüyüp olgunlaşırken bulunduğu toprağın bütün faydalı unsurlarını da emmektedir. Böylece tabiatta toprak içinde erimiş halde bulunan mineral, vitamin gibi tüm organik ve inorganik maddeleri bünyesine almaktadır. Bu nedenle Kırmızı Ginseng yetiştirilen topraklar uzun süre ekilmeyecek şekilde fakirleşmektedir.
Ginseng Kore, Çin, Japonya, Kuzey Amerika ve Sibirya’da yetişir. Bu türlerin herbirinin ayrı ayrı botanik isimleri vardır. Kore Ginsengine ise “Korean Red Ginseng” ve “Panax Ginseng” adları verilerek diğerlerinden ayrılmıştır. Kore’nin iklimi ve toprağı ginsengin yetişmesi için en uygun olanıdır. Kore Kırmızı Ginsengi iyi imalat standartları (G.M.P) ile üretilir ve devletin sıkı kontrolleri ile muhafaza edilir. Ayrıca Kore Ginsengi daha fazla saponin içerir. Tüm bu vasıflarından dolayı Hong Kong’taki ana pazarda diğer ginsenglerden 5-10 kat daha pahalıya satılır ve yaklaşık 50 ülkeye ihraç edilir
Kore Hükümeti izniyle ekimi yapılan topraklarda zamanı gelince sökülen kökler işlenecek fabrikalara getirilirler. Sıkı bir kontrolden geçirilen köklerin en iyi kalitede olanları seçilir. Seçilen bu kökler yıkanır, özel bir yöntemle işlenip, kurutulurlar. Bu işlemler sonucu Kırmızı Ginseng köklerinin renkleri koyu kırmızı bir renk alır ve faydalı etkileri daha da fazlalaşarak yararlanılacak hale gelir. Naturel şartlar bozulmadan uygulanan bu süper imalat teknolojisi sayesinde Kore’nin Kırmızı Ginsengi, “Ginsenglerin Kralı” adıyla anılmaktadır. İmalatları boyunca sürekli kalite-kontrolları yapılan kökler steril şartlarda işlenip paketlendikten sonra, çay, tablet, toz, kapsül, extract, vital, tonik ve bunun gibi çok  değişik preparatlar halinde dünya pazarında satışa sunulurlar. Böylece Uzakdoğu’nun gizemiyle birlikte gelen bu nadide bitkinin kökleri, şifa ve yepyeni bir yaşam gücü sunmak üzere hazır beklemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder