22 Mart 2012 Perşembe

Kansere Karşı Brokoli

Bazı kanser hastalıkları, kalp ve damar rahatsızlıkları üzerinde olumlu gelişmeler sağlayan ve hastalıkla savaşabilen süperbrokoli ürünü geliştirilerek ortaya çıktı.
İngiltere de yapılan araştırmalar dahilinde çalışan, John Innes Merkezi ve Norwich Gıda Araştırmaları Enstitüsü  nden bilimadamları görev aldı. Bilim adamları yaptıkları araştırmalar ve incelemeler sayesinde,  brokoli içinde sağlığımıza olumlu etkileri  olan maddelerin arttırılması sağlandı.Araştırma başlangıcı;  doğal olarak yüksek seviyede glükofaranin maddesini içeren yabani brokolinin bulunması üzerine dayanıyor. Normal brokoliye benzeyen ama içerik olarak bu maddeyi 2 ile 3 kat daha çok içeren brokoli yani süperbrokoliye Beneforte ismi verildi.
Süper brokoli, sülforafan seviyesini normal brokoliye göre 2 ile 4 kat arasında  daha çok  arttırdığı ortaya çıktı.
Süper brokoli İngiltere  de satışa sunuldu. Süper brokoliyi tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar arasında suda kısa süre haşlamak ya da ateşte kısa bir süre pişirmek yer alıyor. Brokolinin vücuda etkisinin daha fazla olması için bu şekilde tüketilmesi gerekmektedir.
En Etkili Bitki Brokoli
Daha önce yapılan araştırmalar sonucunda,  sülforafan maddesinin  kronik iltihaplar üzerinde olumlu etkiler yarattığı ve kanser hastalarında da kanserle savaştığı ortaya çıkmıştı.
Glükofaranin maddesinin, brokoli ve aynı gruptaki sebzelerde bulunan sülforafan maddesini, bağırsak florasıyla bir araya geldiğinde aktif hale getirme özelliğine sahip olduğu bilindiği için süperbrokolinin de bu etkiyi yapacağı öngörülmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder