Bonie Çatlak Kremi İçeriğinde Yer Alan Maddeler Hakkında Bilgiler ,Özellikler ve İnsan Sağlığına Etkilerini Aşağıda Bulabilirsiniz.
Çinko Oksit
Bariyer oluşturucu etkisi sayesinde cildi idrar, dışkı ve bezin temasından kaynaklanan tahrişler gibi zararlı dış etkenlere karşı izole etmeye yardımcı olur.
EMU ( Deve Kuşu Yağı )
Eski Mısır, Roma ve Afrika kültürlerinde devekuşu yağı, 3000 seneden beri kozmetikten ağrıların giderilmesine kadar birçok alanda kullanılıyordu. Tarihi kaynaklar devekuşu yağının milattan önceki devirlerde de yaygın bir şekilde kullanıldığını belirtiyorlar. Öyle ki M.S.1.yy'da yaşamış olan Romalı filozof Pliney devekuşu yağının faydaları üzerine yazılar yazmıştır.
21. yy'da devekuşu yağının Omega-6&Omega-9 yağ asitlerini içerdiğini biliyoruz. Bu temel asitler hücre zarlarının gelişmesine, vücudun daha etkin besin kullanımına çok büyük katkılarda bulunmaktadır. Ayrıca her ikisinde de cilt nemlendirici özellik bulunmaktadır. Devekuşu yağı moleküler büyüklük olarak insan yağıyla aynı olduğundan vücut tarafından absorbe edilmesi çok kolaydır. Özellikle gelişmiş toplumlarda sağlık amaçlı kullanılmaktadır. Daha güçlü kaslar: Devekuşu yağı ile kaslara günlük masaj yapılarak kas ağırlıklarının arttığı ve kasların geliştiği tespit edilmiştir. Bu nedenle kaslardaki zedelenmelerde kas zayıflıklarında kullanılmaktadır. Özellikle sporcuların yaralanması sonucuda oluşan kas ağrıları için birebirdir. Kuru ciltler: Kuru cilt vücudun temel yağ asidini kaybetmesinin bir sonucudur. Cilde devekuşu yağı uygulayarak cildinizin daha yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz.
Devekuşu yağı başağrıları, sinüs, tansiyon gibi hastalıklarda da faydalı bir şekilde kullanılmaktadır. Devekuşu yağı ayrıca rahatlatıcı özelliği de bulunmaktadır.
Yağın Faydalı Olduğu Durumlar:
Cildi nemlendirme özelliğine sahip bir vitamin. Ciltte yeni hücrelerin gelişmesinde önemli bir etken. Güneş ışınlarının neden olduğu kızarıklıkları gideriyor, güneşe maruz kalan saç tellerinin kırılıp kurumasını önlüyor. Provitamin B5 en çok tahıllar, yumurta sarısı, mantar, baklagiller, karnabahar ve patateste bulunuyor.
Propolis ( Arı Poleni )
Arı poleni renk, şekil ve içeriği bakımından farklılık gösterir. Renkleri genellikle sarı olmakla birlikte pembe, kırmızı, mor, eflatun, siyah v.s. olabilir.
Arı polenindeki aktif madde içeriği bitki türüne, yetişme koşullarına, yer ve toprak karekterine göre değişir. Fakat arılar yanlızca en değerli olanları toplarlar. Polende ortalama %25 oranında protein vardır. Bu protein içinde insan vücudu için gerekli olan temel aminoasitlerin tamamı bulunur. Demir, bakır, kalsiyum, potasyum, fosfor, sodyum, magnezyum, iyot polende varlığı tesbit edilen elementlerden bazılarıdır. Polende bulunan iz elementler ise alüminyum, nikel, titanyum, çinko, manganez, bor ve baryumdur. Arı poleni vitamin bakımından zengindir. Bu vitaminler B1,B2,B3,B4,B5,B6,B7,B8,B9,B12,A,B,C,E'dir. Polende vitamin H'nin varlığı rus araştırmacı deriatrin ve soirich tarafından açıklanmıştır.
Arı poleni enzim ve CO-ENCİM'de çok zengindir. Ayrıca içeriğinde bilim adamlarının henüz analiz edip izole edemedikleri maddeler bulunmaktadır. Arı poleninin bu kadar etkin olmasında bu maddelerin büyük payı olduğuna inanılmaktadır.
Papatya Ekstratı
Gaz birikiminde, ishalde, deri döküntülerinde, mide rahatsızlıklarında ve balgamlanmalarda yardım eder. Ayrıca, adet görme aksaklıklarında, adet görememe hallerinde ve daha başka nitelikteki, dölyatağı (rahim) şikayetlerinde, uykusuzluk, testis iltihabı, yüksek ateş, yara ve diş ağrılarında yardımcı olabilir. Papatya, terletici, sakinleştirici ve kramp çözücü etkilere sahip olmasının yanı sıra, her tür iltihaplanmalarda ve özellikle mukoza iltihaplarında dezenfeksiyon ve iltihap kurutucu olarak kullanılabilir. Göz ve gözkapağı iltihaplarında, kaşıntılı ve akıntılı deri döküntülerinde dıştan kompres ve yıkama olarak, diş ağrısında gargara olarak ve ayrıca yaraların yıkanmasında kullanılır.
Vitamin E
Vitamin E, E VİTAMİNİ olarak da bilinir, öncelikle bazı bitkisel yağlarda (örn. buğday tohumözü yağı) bulunan ve yağda çözünen bileşik, 1922'de bulunan vitamin E saf haliyle 1936'da elde edilmiş, kimyasal yapısı 1938 de belirlenmiştir, Daha sonra vitamin E'ye benzer etki gösteren ve tokoferol olarak bilinen bir dizi bileşik de elde edilmiştir.
Hayvanlarla yapılan deneyler sonucunda vitamin E'nin kas distrofisi ve kendiliğinden düşük gibi bazı hastalık ve bozuklukların tedavisinde kullanılabileceği anlaşılmıştır. Ayrıca canlı dokularla zarların yükseltgenme sonucunda yıkılmasını engelleyerek yaşam süresini uzatabileceği de düşünülmektedir. Tokoferoller özellikle yükseltgenmeyi önleyerek bitkisel yağların bozulmasını geciktirmek amacıyla kullanılır.
Vitamin E eksikliği, vücutta dokularda yükseltgenme süreçlerini ketleyerek işlev gören vitamin E'nin besinlerle yeterince alınmaması sonucunda ortaya çıkan bozukluk.
Vitamin E başta tahıllar ve bitkisel yağlar olmak üzere yiyeceklerin çoğunda bulunur. Bu nedenle vitamin E eksikliği yalnız beslenme bozukluğundan kaynaklanmaz; insanda eksiklik nedeniyle ortaya çıkan belirtiler de kesin olarak anlaşılmamıştır.
Hayvanlarla yapılan deneylerde vitamin E eksikliği belirtileri türden türe değişir. Olgun dişi farelerde düşük, erkek farede sperma yapan dokuların dejenerasyonu nedeniyle kısırlık, tavşan ve kobaylarda akut kas distrofisi, civcivlerde damarlarda yapı bozuklukları ve kaslarda güçsüzlük, maymunlarda kansızlık görülür.
Vücudun bütün dokularında vardır; karaciğerde depo edilir. Kaynakları bitkisel yağların çoğu, fındık-fıstık, tohumlar, soya, et, balık, yeşil yapraklı sebzeler, elma, havuç, yumurta ve tahıllardır. Antioloidon özelliğinden dolayı, üreme görevlerinin normal şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur. Kanser oluşum riskini azaltır. Gözde güneş ışınlarının olumsuz etkisini azaltarak, katarakt oluşumunu geciktirir. Hücre zarının ve duvarının normal görevini yapmasına yardım eder. E vitamini eksikliğinde kas yorgunluğu ve zayıflaması oluşur. Fazlalığı ise hipertansiyon ve bağırsak kramplarına yol açabilir.
Hücrelerin daha uzun yaşamasını ve yenilenmesini sağlayan E vitamini, vücuttaki oksijenin en iyi şekilde kullanılmasına yardım eder. Yaşlanmaya karşı en etkin vitaminlerden biri olan E vitamini, kalp rahatsızlıklarına karşı etkin koruma sağlar, ayrıca cildin elastikiyetini de korur. Genellikle bitkisel yağlar, yağlı meyveler, çikolata ve işlenmemiş tahıllarda bulunur. 100 gr mısırözü yağında 133 mg E vitamini bulunur.Kaynakça:Bonie Çatlak Kremi
Çinko Oksit
Bariyer oluşturucu etkisi sayesinde cildi idrar, dışkı ve bezin temasından kaynaklanan tahrişler gibi zararlı dış etkenlere karşı izole etmeye yardımcı olur.
EMU ( Deve Kuşu Yağı )
Eski Mısır, Roma ve Afrika kültürlerinde devekuşu yağı, 3000 seneden beri kozmetikten ağrıların giderilmesine kadar birçok alanda kullanılıyordu. Tarihi kaynaklar devekuşu yağının milattan önceki devirlerde de yaygın bir şekilde kullanıldığını belirtiyorlar. Öyle ki M.S.1.yy'da yaşamış olan Romalı filozof Pliney devekuşu yağının faydaları üzerine yazılar yazmıştır.
21. yy'da devekuşu yağının Omega-6&Omega-9 yağ asitlerini içerdiğini biliyoruz. Bu temel asitler hücre zarlarının gelişmesine, vücudun daha etkin besin kullanımına çok büyük katkılarda bulunmaktadır. Ayrıca her ikisinde de cilt nemlendirici özellik bulunmaktadır. Devekuşu yağı moleküler büyüklük olarak insan yağıyla aynı olduğundan vücut tarafından absorbe edilmesi çok kolaydır. Özellikle gelişmiş toplumlarda sağlık amaçlı kullanılmaktadır. Daha güçlü kaslar: Devekuşu yağı ile kaslara günlük masaj yapılarak kas ağırlıklarının arttığı ve kasların geliştiği tespit edilmiştir. Bu nedenle kaslardaki zedelenmelerde kas zayıflıklarında kullanılmaktadır. Özellikle sporcuların yaralanması sonucuda oluşan kas ağrıları için birebirdir. Kuru ciltler: Kuru cilt vücudun temel yağ asidini kaybetmesinin bir sonucudur. Cilde devekuşu yağı uygulayarak cildinizin daha yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz.
Devekuşu yağı başağrıları, sinüs, tansiyon gibi hastalıklarda da faydalı bir şekilde kullanılmaktadır. Devekuşu yağı ayrıca rahatlatıcı özelliği de bulunmaktadır.
Yağın Faydalı Olduğu Durumlar:
- Güneş Yanığı
- Su toplama
- Kuru ciltler
- Sedef Hastalığı
- Deri kesilmeleri
- Yatak Ağrıları
- Deri Yanmaları
- Kas Ağrıları
- Deri Sıyrıkları
Cildi nemlendirme özelliğine sahip bir vitamin. Ciltte yeni hücrelerin gelişmesinde önemli bir etken. Güneş ışınlarının neden olduğu kızarıklıkları gideriyor, güneşe maruz kalan saç tellerinin kırılıp kurumasını önlüyor. Provitamin B5 en çok tahıllar, yumurta sarısı, mantar, baklagiller, karnabahar ve patateste bulunuyor.
Propolis ( Arı Poleni )
Arı poleni renk, şekil ve içeriği bakımından farklılık gösterir. Renkleri genellikle sarı olmakla birlikte pembe, kırmızı, mor, eflatun, siyah v.s. olabilir.
Arı polenindeki aktif madde içeriği bitki türüne, yetişme koşullarına, yer ve toprak karekterine göre değişir. Fakat arılar yanlızca en değerli olanları toplarlar. Polende ortalama %25 oranında protein vardır. Bu protein içinde insan vücudu için gerekli olan temel aminoasitlerin tamamı bulunur. Demir, bakır, kalsiyum, potasyum, fosfor, sodyum, magnezyum, iyot polende varlığı tesbit edilen elementlerden bazılarıdır. Polende bulunan iz elementler ise alüminyum, nikel, titanyum, çinko, manganez, bor ve baryumdur. Arı poleni vitamin bakımından zengindir. Bu vitaminler B1,B2,B3,B4,B5,B6,B7,B8,B9,B12,A,B,C,E'dir. Polende vitamin H'nin varlığı rus araştırmacı deriatrin ve soirich tarafından açıklanmıştır.
Arı poleni enzim ve CO-ENCİM'de çok zengindir. Ayrıca içeriğinde bilim adamlarının henüz analiz edip izole edemedikleri maddeler bulunmaktadır. Arı poleninin bu kadar etkin olmasında bu maddelerin büyük payı olduğuna inanılmaktadır.
Papatya Ekstratı
Gaz birikiminde, ishalde, deri döküntülerinde, mide rahatsızlıklarında ve balgamlanmalarda yardım eder. Ayrıca, adet görme aksaklıklarında, adet görememe hallerinde ve daha başka nitelikteki, dölyatağı (rahim) şikayetlerinde, uykusuzluk, testis iltihabı, yüksek ateş, yara ve diş ağrılarında yardımcı olabilir. Papatya, terletici, sakinleştirici ve kramp çözücü etkilere sahip olmasının yanı sıra, her tür iltihaplanmalarda ve özellikle mukoza iltihaplarında dezenfeksiyon ve iltihap kurutucu olarak kullanılabilir. Göz ve gözkapağı iltihaplarında, kaşıntılı ve akıntılı deri döküntülerinde dıştan kompres ve yıkama olarak, diş ağrısında gargara olarak ve ayrıca yaraların yıkanmasında kullanılır.
Vitamin E
Vitamin E, E VİTAMİNİ olarak da bilinir, öncelikle bazı bitkisel yağlarda (örn. buğday tohumözü yağı) bulunan ve yağda çözünen bileşik, 1922'de bulunan vitamin E saf haliyle 1936'da elde edilmiş, kimyasal yapısı 1938 de belirlenmiştir, Daha sonra vitamin E'ye benzer etki gösteren ve tokoferol olarak bilinen bir dizi bileşik de elde edilmiştir.
Hayvanlarla yapılan deneyler sonucunda vitamin E'nin kas distrofisi ve kendiliğinden düşük gibi bazı hastalık ve bozuklukların tedavisinde kullanılabileceği anlaşılmıştır. Ayrıca canlı dokularla zarların yükseltgenme sonucunda yıkılmasını engelleyerek yaşam süresini uzatabileceği de düşünülmektedir. Tokoferoller özellikle yükseltgenmeyi önleyerek bitkisel yağların bozulmasını geciktirmek amacıyla kullanılır.
Vitamin E eksikliği, vücutta dokularda yükseltgenme süreçlerini ketleyerek işlev gören vitamin E'nin besinlerle yeterince alınmaması sonucunda ortaya çıkan bozukluk.
Vitamin E başta tahıllar ve bitkisel yağlar olmak üzere yiyeceklerin çoğunda bulunur. Bu nedenle vitamin E eksikliği yalnız beslenme bozukluğundan kaynaklanmaz; insanda eksiklik nedeniyle ortaya çıkan belirtiler de kesin olarak anlaşılmamıştır.
Hayvanlarla yapılan deneylerde vitamin E eksikliği belirtileri türden türe değişir. Olgun dişi farelerde düşük, erkek farede sperma yapan dokuların dejenerasyonu nedeniyle kısırlık, tavşan ve kobaylarda akut kas distrofisi, civcivlerde damarlarda yapı bozuklukları ve kaslarda güçsüzlük, maymunlarda kansızlık görülür.
Vücudun bütün dokularında vardır; karaciğerde depo edilir. Kaynakları bitkisel yağların çoğu, fındık-fıstık, tohumlar, soya, et, balık, yeşil yapraklı sebzeler, elma, havuç, yumurta ve tahıllardır. Antioloidon özelliğinden dolayı, üreme görevlerinin normal şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur. Kanser oluşum riskini azaltır. Gözde güneş ışınlarının olumsuz etkisini azaltarak, katarakt oluşumunu geciktirir. Hücre zarının ve duvarının normal görevini yapmasına yardım eder. E vitamini eksikliğinde kas yorgunluğu ve zayıflaması oluşur. Fazlalığı ise hipertansiyon ve bağırsak kramplarına yol açabilir.
Hücrelerin daha uzun yaşamasını ve yenilenmesini sağlayan E vitamini, vücuttaki oksijenin en iyi şekilde kullanılmasına yardım eder. Yaşlanmaya karşı en etkin vitaminlerden biri olan E vitamini, kalp rahatsızlıklarına karşı etkin koruma sağlar, ayrıca cildin elastikiyetini de korur. Genellikle bitkisel yağlar, yağlı meyveler, çikolata ve işlenmemiş tahıllarda bulunur. 100 gr mısırözü yağında 133 mg E vitamini bulunur.Kaynakça:Bonie Çatlak Kremi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder