23 Aralık 2011 Cuma

Ekinezya

Ekinezya çok eski bir şifa otu olarak tanınır ve birçok eski kültürde ilaç olarak kullanılmış oldukları bilinir. Özellikle Kuzey Amerika'nın yerlileri kirpi otunu öksürüğe, boğaz ağrılarına ve iltihaplanmalara karşı ilaç olarak kullanmışlardır. Modern tıpda solunum ve idrar yolları iltihaplanmalarında ve zor kapanan dış yaralarda kullanılır; bunlar genelde Echinacea purpurea, E. pallida ve E. angustifolia türleridir.
Ekinezya Ürünleri

Şimdi ekinezyanın, birçok doku ve hücrenin savunmasında kullanılan T hücrelerinin üremesini artırdığı konuşuluyor. Birçok çalışmada, ekinezyanın vücudun koruma silahı olan akyuvarları güçlendirdiği ve mikropları yok etmesine teşvik ettiği ileri sürülüyor. Ancak ekinezya, aktarlardan alındığında yabancı birçok karışımı da içinde bulundurabiliyor. Bu sebeple aktardan alınması sakıncalı... * Bunların direkt ilaç haline getirilmiş ekstrelerini içeren hapları piyasada bulunmaktadır. Ekinezyanın antiviral etkisi de olduğu söyleniyor. Uzun süre ve fazla miktarda kullanılması, karaciğerde hasar yaratabiliyor.

Ekinezya Faydaları

Özellikle enfeksiyon, grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda kullanımıyla tanınmaktadır. Bağışıklık sistemi yeterince güçlü olmayanlar için ekinezya otu önemli bir doğal destektir. Ekinezya bitkisi 1887'de Amerika Birleşik Devletler’de tıbbi kullanıma sokulmuş ve yaklaşık 40 yıl boyunca nezle ve grip gibi hafif enfeksiyonların tedavisinde geniş ölçüde yararlanılmıştır.

• Grip ve soğuk algınlığını önleyici etkisi nedeniyle hastalık öncesinde kullanılabileceği gibi hastalığın ilk belirtilerinin ortaya çıkması durumunda da kullanılabilir.

• 8 hafta süren ve 108 kişi üzerinde yapılan bir çalışmada grubun yarısına günde iki defa 4 mililitre Ekinezya purpurea, diğer gruba ise plasebo verilmiştir. Araştırma sonucuna göre ekinezya kullananların nezleye yakalanma olasılığı %36 oranında azalmıştır. Ekinezya’dan en çok yarar görenler enfeksiyona karşı savaşan T hücreleri seviyesi düşük olan kişilerdi.

• ABD’deki Connecticut Üniversitesi Eczacılık Fakültesince yürütülen bir çalışmada soğuk algınlığı ve nezleye yakalanma olasılığını(%58) önemli derecede düşürdüğü tespit edilmiştir. Öksürük ve baş ağrısı gibi durumları hafiflettiği de görülmüştür.

• İngiltere de yapılan bir araştırmada ise C vitaminiyle beraber alındığında soğuk algınlığı geçirme olasılığını %80lerin üzerinde azalttığı görülmüştür. Hastalığın zamanını da 1-1,5 gün azalttığı belirlenmiştir.

Ekinezya

Vajina Daraltma

Vajina Daraltma terimi kadınlarda yapısal yada doğum nedeniyle oluşan Vaginal gelişlemelerin cerrahi yada ilaç tedavileri ile normal düzeye alınmasına verilen adır.
 
Vagina Daraltma ihtiyacı kimi bayanlarda yapısal durumlarından dolayı oluşan büyüklük nedeniye ihtiyaç duymakta kimi bayanlarda ise fazla doğum yapmalarından dolayı oluşan genişlemeler bu sorunu oluşturmaktadır. Sebebi her ne olusa olsun bu konuda hizmet veren klinik yada ürünlerin sayısına baktığınızda çok sayıda bayanın bu sorunu yaşadığını söyleyebiliriz.
Vajina Daraltma İhtiyacı Oluşturan Etkenler
 
1-Kişinin fiziksel yapısından dolayı vajinanın normalden daha büyük olması durumunda herhangi bir dış etken söz konusu değildir doğuştan gelen bir özelliktir.
 
2-Doğum Nedeniyle oluşan genişlemelerde bu durumun oluşmasının bir kaç nedeni olabilmektedir
 
a-Çok fazla doğum yapmak vajinanın elastikiyetini yok ettiğinden dolayı genişlemeye yol açmaktadır.
b-Normalden daha kilolu ve iri çocuk dünyay getirmek
c-Doğum sırasında oluşan vagina yırtıklarının doğru dikilmemesi yada dikimden sonra dikişlerde patlamaların oluşması
d-Yaşlanma Nedeni ile Vajinanın Esnekliğini Yitirmiş olması
 
Tüm bu etkenler vajinada ciddi deformasyona neden olmaktadır ve bunun sonucu olarak cinsel ilişkilerde kalite oldukça
düşmektedir. Bu yüzden bir çok bayan sorunu çözmek için öncelikle krem,sprey benzeri ürünler
kullanmaktadır. Problem ciddi boyutlarda
ise son çare olarak cerrahi operasyona başvurmaktadırlar.
 
Vajina Daraltma

Çörek Otu Yağı

Münihli doktorların deneyimleri, aralarında polen ve toz alerjisi, astım ve deri iltihapları gibi hastalıkların bulunduğu alerjik durumların %70inin Çörek Otu (Nigella Sativa) yağı ile tedavi edildiğini göstermektedir.

Çörek Otu Yağının Elde Edilmesi

1. Yöntem:Bir miktar taze çörek otu bitkisi (tohum değil) iyice kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir.


2.Yöntem:30 gr. öğütülmüş çörek otu tohumu, 200 gr. zeytinyağı ile karıştırılır. 7 gün bekletilir ve süzülür. Süzme işlemi çok küçük gözenekleri olan bir süzgeç ile yapılmalıdır (3 - 4 kat tülbentten geçirilerek süzülebilir). Sonra bu karışımı yemeklerde ve salatalarda sos veya günde 20 gr. alarak kullanabilirsiniz. Bu yağ ile ağrıyan eklemlere masaj yaparak, cilt bozukluklarında veya saçınıza sürerek kullanabilirsiniz.

Çörek Otu Yağı Hakkında Uyarılar

Bu şekilde ürettiğiniz yağı kulak, burun ve göze damlatarak kullanmayınız. Çünkü ne kadar süzerseniz süzün yinede ufacık çörekotu parçacıkları süzme işleminden geçebilmektedir. Çörek otu tohumunun kabuğu mide asidine dayanabilmektedir , çiğnenmeden yendiğinde sindirilemeyen bir tohumdur. Bu sebepledir ki damlattığınız bölgede uzun müddet kalabilir veya tıkanmaya sebep olabilir.

Nigella Sativa, Ortadoğu ülkeleri arasında birçok derdin dermanı olduğu için Habbat Al Barakah ya da Kutsanmış Tohum olarak bilinir. Binlerce yıldır Ortadoğu, Asya ve Afrikada kullanıldığı gibi günümüzde Amerika ve Avrupada da kullanılmaktadır.

Çörek Otu Yağı (Black Seed Oil) içinde barındırdığı; hoş kokulu yağlar, elementler, enzimler ve vitaminler gibi içerdiği yüzden fazla öğeden dolayı oldukça faydalıdır. İçinde Omega 3 ve Omega 6 ihtiva eden % 58 oranında temel yağ asidi vardır. Bunlar, bağışıklık sistemini alerji ve enfeksiyonlara karşı güçlendirip dengeleyerek kronik hastalıklara karşı koruma sağlayan Prostaglandin E1 oluşumu için gereklidir. Bu oluşum sağlıklı hücreleri virüslerden koruyup tümör oluşumunu engeller.

Yağın sindirimi, lenfler vasıtasıyla yapılır bu sayede lenf sistemi arıtılıp öbek taşı oluşumu engellenir. Nigella Sativa yağı Tutankamonun mezarında bulunmuştur. İyileştirici ve güzelleştirici özelliklerinden dolayı Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.


Yunan filozof, Dioskorides; baş ağrılarını, burun tıkanıklıklarını, diş ağrısını ve bağırsak parazitlerini tedavi etmek için çörek otu kullanmıştır. Modern tıbbın babası kabul edilen Hipokrat, çörek otunu karaciğer ve sindirim rahatsızlıklarının devası olarak tanımlamıştır. Tıp tarihinin en ünlü kitaplarından biri olan Canon of Medicine ın yazarı olan İbn-i Sina, çörek otunun metabolizmayı uyardığını, uyuşuklu ve halsizliği engellediğini savunmuştur.

Modern tıp, bu bitkinin özelliklerini, uyarıcı etkilerini kullanarak hemoroit, hepatit, nezle, ishal, öksürük ve tenya gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanmaktadır. Çörekotu ile ilgili ilk yazılı belge Eski Ahit de bulunmaktadır. Çörek otuyla ilgili en önemli sözlerden biri Hz.Muhammedin (s.a.s) Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır. sözüdür.

1959dan beri, laboratuar ve üniversitelerde 200 den fazla çalışma yapılmaktadır. Amerikada Güney Carolina Hilton Head Islandda bulunan Kanser Araştırma Laboratuarında, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı çalışmalardan biri, %100 natürel çörek otu yağının (Nigella Sativa) tümör tedavisinde, kemoterapide görülen negatif yan etkileri göstermeyip büyük başarılar sağladığını kanıtlamıştır. Çalışmalarda Nigella Sativanın kemik iliği büyüme oranını %250 gibi bir rakama çıkardığı ve tümörün büyümesini %50 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Bu durum, bağışıklık sistemini uyararak hücreleri virüslerin yok edici özelliğinden koruyan interferon üretimini arttırmaktadır. Araştırmacılar, Nigella Sativanın anti bakteriyel ve anti mikotik etkilerini onaylamış ve diyabet tedavisinde esas olan şeker seviyesini düşürmekte de faydalı olduğunu tespit etmişlerdir.

Son zamanlarda Aids konusunda yapılan bağımsız çalışmalar, çörek otunun doğal katil hücre aktivitesini arttırırken aynı anda yardımcı ve bastırıcı t hücreleri arasındaki oranı da geliştirip savunma sistemi üzerinde meydana getirdiği şaşırtıcı etkilerini ortaya çıkarmıştır



* ÇÖREK OTU YAĞININ BİLİNEN BAZI FAYDALARI


*Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.
*İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
*Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
*Kan şekerini düzenler.
*Yorgunluk halini giderip zindelik verir.
*Damar hastalıklarını önler.
*Cinsel gücü arttırır.
*Hazmı kolaylaştırır.
*Vücuttaki toksinleri süzerek atar.
*İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.
*Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
*Alerjileri önler.
*Savunma sistemini dengeler.
*Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.

Sperm Sayısını Arttırmak

bu kadar fazla olmasının nedeni günümüzdeki çevre kirliliği ve pikolojik sorunların artması erkeklerde sperm sayısında ciddi düşüşlere neden olmasından kaynaklanmaktadır.

Sperm sayısını artıran en iyi bitkisel destek Çakşır Yaprağı Suyudur ,bu bitkisel su binlerce yıldır erkek çocuk olması için Türkler tarafından orta asyadan beri kullanılan bir takviyedir.Son yıllarda özellikle Rusyada yapılan araştırmalarda sperm sayısını ve hareketliliği üzerine çok önemli katkıları olduğu
ispatlanmıştır.Bubun ortaya çıkmasından sonra özellikle sperm azlığından dolayı sorun yaşayan pek çok erkek tarafından kullanılmış ve iyi sonuçlar alınmıştır.

Çakşır Yaprağı Suyu Hakkında(wikipediadan alıntıdır)


Etkili bir afrodizyak olan bu bitki, cinsel gücü ve isteği arttırıcı özelliklerinden dolayı cinsel isteksizlik tedavisi için faydalı olabilir. Aynı zamanda sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırıcı etkilere sahiptir. Kasları kuvvetlendirir ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Sinirleri rahatlatır. Astım ve bronşitte faydalıdır.

Çakşır Suyu Nasıl Kullanılır: En Etkili Kullanımı Suyunun İçilmesidir.Çakşır  Yaprağı Suyu   ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz .Bu İşlemi günde aç karnına günde 3 defa yapınız.Kür halinde 45-60 gün devam edilmesi önderilir.Bilinen yan etkisi bulunmamaktadır.

Kilo Nasıl Alınır


Kilo Nasıl Alınır sorusu bir çok kişi tarafından oldukça merak edilen bir konu olmuştur,bunun nedeni son dönemlerde yaşam koşullarının değişmesi ile birlikte yanlış besleneme,az uyku ve stress insanların kilo alamamasına neden olmakta ve sağlıklı kilolarının çok altında bir yaşam sürmektedirler

Kilo Almak için uygulanancak en iyi yöntem düzenli bir uyku ve doğru beslenmedir bunun yanında mutlaka gıda takviyeside  almalısınız size bu konuda önerebileceğimiz en etkili takviye Proherb Ginsengli Bitkisel Karışım dır. Pek çok marka üretir istediğinizi alabilirsiniz yalnız dikkat etmeniz gereken proherb özelliğinin olmasıdır.

Hem daha doğallardır hemde daha etkili Satandart  Ginsengli Bitkisel Karışımları bu nedenle tercih etmeyin


Kilo Nasıl Alınır


Ginseng Bitkisi Özellikleri

Ginseng’in botanik ismi olan \\\"Panax\\\", Yunanca \\\"tam iyileşme” anlamına gelen “panacea” kelimesinden türetilmiştir. Ginseng’in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür. Ginseng, fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini artıran bir bitkidir ve fiziksel ve mental (zihinsel) dayanıklılığı artırır. Ginseng’in uzun bir süreden beri, özellikle erkeklerin üretkenliğini, erkeklik hormonu (testesteron) ve sperm miktarını,  gücünü ve dolaşım sistemlerini (özellikle prostata karşı) olumlu bir şekilde etkilediği de bilinmektedir. Ayrıca o, erkeklerde aşırı stres ve yorgunluktan kaynaklanan performans düşüklüğünü de giderebilmektedir. Ginseng’in kadınlar üzerindeki beynin hafıza (bellek) merkezlerini uyarıcı etkisinin bulunması ise yenidir. M.S 1. yüzyıla ait bir Çin metnine göre; Ginseng, zihni güçlendirici, irfan ve bilgeliği artırıcı bir şifalı bitki olarak tanımlanmakta ve düzenli kullanımının yaşam süresini artıracağı belirtilmektedir. Kırmızı Kore Ginsengise Uzakdoğu ülkelerinde 2000 yıldan fazla bir süredir kullanılmakta olan geleneksel şifalı bitkiler içerisinde en yaygın olanıdır. Ayrıca Uzakdoğu insanları arasında gizemli bir bitki olarak büyük bir ün ve şöhrete sahiptir. Çoğu insan Ginseng’in kuvvet verici bir tonik ve çeşitli hastalıklara karşı bir koruyucu olduğuna inanmaktadır

Kenevir Özlü Geciktirici Sprey

Adam Eve Hemp Kenevir Özlü Geciktirici Sprey 118 ML

Kenevir Özlü Geciktirici Sprey ile doğal yollarla daha uzun süre sert kalmanıza yardımcı olur. Kenevir yağı içeren formül doğal uyarıcı etkisiyle sertleşmeyi destekler.
ADAM EVE HEMP KENEVİR ÖZLÜ GECİKTİRİCİ SPREY
Cinsel birleşmeden 10 dakika önce sprey erekte penise uygulanır. 118 ml’dir.

Kenevir Hakkında

Kenevir Bitkisi (Cannabis sativa): Çiçekleri sarı renkte ve salkım halinde olan bir bitkidir. Hint Keneviri ya da Kendir Otu olarak da bilinen bu bitkiden uyuşturucu madde de elde edildiği için ekimi sınırlandırılmıştır.

Kenevirin Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Yatıştırıcı ve uyarıcıdır. Yapraklarının haşlaması lapa olarak romatizma ağrılarını hafifletir. Balgam söktürür. Mide ve bağırsak hastalıkları ile idrar yolu iltihaplarına karşı faydalıdır. Prostat şikayetlerinde de faydalı olabilir.

Kenevir Nasıl Kullanılır? Kenevir tohumu ezildikten sonra sıcak sütte demlenip süzülerek ya da bal ile macun yapılarak kullanılabilir. Kenevirin lifleri iplik elde etmek için kullanılır. Ayrıca, kenevirde uyuşturucu hammaddesi ve kenevir yağı da vardır. Fazla kullanılmamalıdır.

 
kanevirli geciktirici sprey

Kadın Uyarıcı Krem

Hot V-Activ Stimulation Cream For Women Bayan Orgazm Kremi ( C - 1232 )

Cinsel isteksizlik çiftler arasında problemlere, tartışmalara neden olabilir. Oysa ki çözüm bu kadar basit...

Bayan Orgazm Kremi Hot V Activ

- Libidonuzu şiddetlendirme potansiyeli vardır.
- Cinsel bölgedeki kan dolaşımını arttırır.
- Canlandırıcı etki yapmaktadır.

Bayan Orgazm Kremi Hot V Activ KULLANIM: V-ACTIV FOR WOMEN uyarıcı krem’den parmağınızın ucuyla vajina dudaklarının dış kısmına ve klitorise yumuşakça krem emilene kadar masaj yaparak sürünüz.

V-ACTIV FOR WOMEN uyarıcı kremi prezervatif kullanmadan önce 20 dakika bekleyiniz.
Bayan Orgazm Kremi Hot V Activ

Afrodizyak Parfüm

Afrodizyak Parfümlerin içeriğinde Feromon ve bitkisel koku karışımları yer almaktadır.Farklı kokular insanların hormonların çalışmasını tetiklemektedir;
bu yapıyı kullanan parfümler etki göstermektedir.

Tüm uyarıcı feromon uyarıcı parfümler

Afrodizyak Parfüm Etken Maddesi

Feromon, aynı türün üyeleri arasındaki sosyal ilişkileri düzenleyen kimyasal madde. Yunanca kökenli olan sözcük "hormon taşıyan" anlamına gelmektedir.

Feromon ilk olarak 1956 yılında ipek böceklerinde bulundu. Günümüze kadar yapılan çalışmalar sonucunda pek çok fenomon türü belirlendi. Böceklerin yanı sıra örümcekler, kurbağalar, sürüngenler ve memelilerin de fenomon salgıladıkları bulundu. Kuşlardaysa feromon bulunamadı. En çok bilinen feromonlar uyarı feromonları, eşeysel feromonlar, iz feromonları ve uyarı feromonlarıdır. Profesyonel olarak ilk defa Axcite Feromon olarak insan feromonu üretilerek satışa sunulmuş ve başarılı sonuçlar alındı.

Afrodizyak Parfüm ler ve İnsan feromonları

İnsan feromonları daha çok eşeysel davranışları kontrol eder. Burnun iç kısmında bulunan ve "vomeronazal organ" olarak bilinen bir almaç sayesinde algılanabilir. Bu organ, Feromonları beyne iletir.Sosyal yaşayan böceklerde, çoğunlukla kraliçe birey tarafından salgılanan Feromonlar sayesinde, koloni içerisindeki düzen sağlanır. Bu nedenle Feromonlara , sosyal etki maddeleri adı da verilmektedir.

Örneğin; termitlerin devasa yuvalarında, hayvanlar aleminin en gelişmiş havalandırma sistemi görülür. Koloni içerisinde cinsiyet olarak çoğunlukta olan bireylere ait Feromonların yoğunluğu, yuvanın en alt kısmında bulunan yumurtaların eşeyini belirler. Buna göre, eğer koloni içerisinde erkekler sayıca daha az ise, yumurtalardaki yavrular erkek bireyler olarak gelişirler.


Bazı karınca türlerinde, koloniye saldırı durumunda, Asker bireyler tarafından salgılanan feromonlar bir Alarm niteliği taşır ve kolonideki diğer bireyleri bu bölgeye çekerek düşmanla savaşmaları yönünde uyarır.Çoğu memeli hay Vanda, kuyruk bölgesinde bulunan Feromon bezlerinden salgılanan steroid yapıdaki maddeler ile, yaşama alanının ( territoryanın ) sınırları belirlenir. Böylece bir erkek, başka bir erkek tarafından kendi alanına girilmesini engellemeye çalışır.
Afrodizyak parfüm

Ginseng

Ginseng ginsenosit adı verilen triterpenik saponositler, panaxosidesitler, panaxatnol, D grubu vitaminler taşımaktadır. Ginseng, Çin tıbbının çok meşhur bir bitkisidir. Bitkinin kan basıncını düzenleyici, kalp kuvvetlendirici, kolestrol seviyesini düşürücü, merkezi sinir sistemini uyarıcı ve özellikle yorgunluğu giderici özelliği vardır. Ayrıca iştah açıcı ve cinsel gücü kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır.

Ginsengli Bobo

İnsan şekline benzerliği nedeniyle Çince insan bitkisi olarak adlandırılan ginseng in iki farklı çeşidi vardır. Bunlar Asya Kore ginsengi ve Amerikan ginsengidir. Asya ginsengi aynı zamanda Panax ginseng, Çin veya Kore ginsengi, ya da kırmızı ginseng olarak adlandırılır. Panax anlam olarak her şeyi iyileştiren demektir.

Bir başka genel olarak Ginseng olarak bilinen bitki Sibirya ginsengidir (eleuthero). Ancak bu orijinal ginseng sayılmamaktadır zira kökünde “ginsenoit” olarak adlandırılan aktif maddeyi içermemektedir. Ancak sibirya ginseng, faydaları açısından diğer gerçek gınseng tipleri ile benzer iyileştirici özelliklere sahiptir, benzer ginseng yararları sağlar.

Ginseng Bitki Özellikleri

Ginseng'in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür.

Ginseng, fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini artıran bir bitkidir ve fiziksel ve mental (zihinsel) dayanıklılığı artırır.

Ginseng'in uzun bir süreden beri, özellikle erkeklerin üretkenliğini, erkeklik hormonu (testesteron) ve sperm miktarını, cinsel gücünü ve dolaşım sistemlerini (özellikle prostata karşı) olumlu bir şekilde etkilediği de düşünülmektedir.

Ginseng'in kadınlar üzerindeki beynin hafıza (bellek) merkezlerini uyarıcı etkisinin bulunması ise yenidir.

M.S 1. yüzyıla ait bir Çin metnine göre; Ginseng, zihni güçlendirici, irfan ve bilgeliği artırıcı bir şifalı bitki olarak tanımlanmakta ve düzenli kullanımının yaşam süresini artıracağı belirtilmektedir.

Ginseng Etkileri

Merkezi sinir sistemini etkileyerek beyin aktivitesini artırmada,

* Hafıza zayıflığını, dalgınlığı, düşünce ve konsantrasyon güçlüklerini önlemede,

* Bitkinlik, yorgunluk, uykusuzluk ve huzursuzluk hallerini gidermede,

* Zihni ve akli fonksiyonları geliştirmede, sinir bozuklukları ve depresyona karşı korumada,

* Vücudu canlandırıp zindelik kazanmasında,

* Organizmanın doğal savunma mekanizmasını ve dayanıklılığını artırmada,

* Alkol, sigara ve diğer uyuşturuculara karşı merkezi sinir sistemini korumada,

* Genel fiziksel ve zihinsel kabiliyetleri artırmada,

* Sinirsel bulantı ve öğürmeyi önlemede,

* Yaşlanmayla ortaya çıkan halsizlik, kuvvetsizlik ve güçsüzlüğü önlemede,

* Hatırlama ve öğrenme yeteneğinin artırılmasında,

* Stres ve sinir gerilmelerinde dayanıklılığı artırmada
Ginseng

16 Aralık 2011 Cuma

Çörek Otu Kullanımı Nasıldır

Asırlar boyunca, çörekotu şifalı bitkisi ve yağı, Afrikada, Asyada ve Ortadoğuda, günümüzde de Amerika ve Avrupada milyonlarca insan tarafından sağlıklarını desteklemek için kullanılmaktadır. Aromatik bir baharat türü ve siyah rengi hariç susam tohumuna benzer olan çörekotu, geleneksel olarak çeşitli durumlar ve tedaviler için mükemmel bir ilaç olarak kullanılmıştır ki bunların bazıları, solunum sistemi sağlığı, cilt, mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek ve karaciğer fonksiyonları, dolaşım ve bağışıklık sistemini destekleme, koruma ve iyileştirme ve genel esenlik şeklinde ifade edilebilir.

İslam alimlerinden El Buruni(973-1048) ki o Hindistan ve Çin ilaçlarının erken dönem kökenleri üzerinde bilimsel araştırmalar yapmıştır. Çörek otu üzerinde de araştırmalar sürdürmüştür. Aynı şekilde Doğu ve batıda “hastalıkların kanunu “ olarak anılan İbn-i Sina (980-1037) da bedeni yorgunluk ve keyifsizliğe karşı çörek otu desteği üzerinde durmuştur. Tıb-bı Nevebi listesinde de çörek otu yer almaktadır.

1996 yılında Amerikada faaliyet gösteren FDA Bağışıklık sistemini uyarıcı olarak kullanılacak bir ilaca patent izni vermiştir. Bu ilaç Çörek otundan çıkartılan bir öze dayanmaktadır. Patentte kanseri tedavi edici, kansere karşı uygulanan kemoterapinin yan etkilerini gidermek için ve insanlardaki bağışıklık sistemi fonksiyonunu artırmak için etken maddenin Çörek otundan çıkartılan özler olduğu belirtilmektedir.

1959 dan beri, yaklaşık 1400 yıl önce kaydedilmiş geleneksel kullanımlarını destekleyen 200 ün üzerinde uluslararası üniversitelerde yapılmış araştırma çalışmalarında, çeşitli mecmualarda yayınlanmış makalelerde dikkate değer sonuçlar ortaya konmuştur Çörekotu, 100 ün üzerinde değerli besin maddesi içermektedir. Takriben %21 protein, %38 karbonhidratlar ve %35 bitkisel yağlardan oluşmaktadır. İçeriğindeki aktif maddeler, nigellon, thymoquinon ve uçmayan yağlardır. Diğer maddeler ise, linoelik asit(Omega-6, Omega-3), oleic asit, palmitik asit, kalsiyum, sodium, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, selenium, fosfor, vitamin A, vitamin B, vitamin B2, niasin ve vitamin C dir.


Macun: 1kg bala, 200gr. Çörek otu öğütülüp karıştırılır. Bir kaba konur, üstü tülbentle örtülür. Üç gün üç gece ay ve yıldızları görecek şekilde bekletilir. Sonra bu macundan 3 çay veya 1 tatlı kaşığı günde 3 kere aç karnına yenir.

*UYARI: Çörek otunun balla kullanımı tavsiye edilir. Yüksek dozajda almamak gerekir.

Çörek Otu Yağı

Nigella Sativa, Ortadoğu ülkeleri arasında birçok derdin dermanı olduğu için “Habbat Al Barakah” ya da “Kutsanmış Tohum” olarak bilinir. Binlerce yıldır Ortadoğu, Asya ve Afrika’da kullanıldığı gibi günümüzde Amerika ve Avrupa’da da kullanılmaktadır.

Origo Çörek Otu Yağı (Black Seed Oil) içinde barındırdığı; hoş kokulu yağlar, elementler, enzimler ve vitaminler gibi içerdiği yüzden fazla öğeden dolayı oldukça faydalıdır. İçinde Omega 3 ve Omega 6 ihtiva eden % 58 oranında temel yağ asidi vardır. Bunlar, bağışıklık sistemini alerji ve enfeksiyonlara karşı güçlendirip dengeleyerek kronik hastalıklara karşı koruma sağlayan Prostaglandin E1 oluşumu için gereklidir. Bu oluşum sağlıklı hücreleri virüslerden koruyup tümör oluşumunu engeller.

Yağın sindirimi, lenfler vasıtasıyla yapılır bu sayede lenf sistemi arıtılıp öbek taşı oluşumu engellenir. Tıp tarihinin en ünlü kitaplarından biri olan “Canon of Medicine” ın yazarı olan İbn-i Sina, çörek otunun metabolizmayı uyardığını, uyuşukluğu ve halsizliği engellediğini savunmuştur.

Modern tıp, bu bitkinin özelliklerini, uyarıcı etkilerini kullanarak hemoroit, hepatit, nezle, ishal, öksürük ve tenya gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanmaktadır.

Amerika’da Güney Carolina Hilton Head Island’da bulunan Kanser Araştırma Laboratuarında, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı çalışmalardan biri, %100 natürel çörek otu yağının (Nigella Sativa) tümör tedavisinde, kemoterapide görülen negatif yan etkileri göstermeyip büyük başarılar sağladığını kanıtlamıştır. Çalışmalarda Nigella Sativa’nın kemik iliği büyüme oranını %250 gibi bir rakama çıkardığı ve tümörün büyümesini %50 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Bu durum, bağışıklık sistemini uyararak hücreleri virüslerin yok edici özelliğinden koruyan interferon üretimini arttırmaktadır. Araştırmacılar, Nigella Sativa’nın anti bakteriyel ve anti mikotik etkilerini onaylamış ve diyabet tedavisinde esas olan şeker seviyesini düşürmekte de faydalı olduğunu tespit etmişlerdir.

Son zamanlarda Aids konusunda yapılan bağımsız çalışmalar, çörek otunun doğal katil hücre aktivitesini arttırırken aynı anda yardımcı ve bastırıcı t hücreleri arasındaki oranı da geliştirip savunma sistemi üzerinde meydana getirdiği şaşırtıcı etkilerini ortaya çıkarmıştır.

Münihli doktorların deneyimleri, aralarında polen ve toz alerjisi, astım ve deri iltihapları gibi hastalıkların bulunduğu alerjik durumların %70’inin Çörek Otu (Nigella Sativa) yağı ile tedavi edildiğini göstermektedir.


Çörek otu Yağı ve Tohumunun Ülkelerde Kullanım Türleri

Astım ve Bronşiyal Problemler (Uzak Doğu, Orta Doğu ve Malezya)

Kahve içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır. Günde iki defa alıır. Aynı zamanda, her gece Çörek otu yağı ile göğüs ovulur ve kaynar su içindeki Çörek otu yağının buharı nefesle içeri çekilir.

Sırt ağrısı ve diğer Romatizma çeşitleri (Orta Doğu ve Malezya)

Az bir miktar Çörek otu yağı hafifçe ısıtılır ve daha sonra romatizmalı alan yoğun bir şekilde sıvazlanır. Günde üç defa da yağdan bir çay kaşığı içilir.

Şeker Hastalığı (Hindistan)

Bir fincan bütün Çörek otu, bir fincan su teresi veya hardal tohumu, yarım fincan nar kabuğu ve yarım fincan şahtere otu karıştırılır. Toz haline getirmek için mikserden geçirilir. Bir ay boyunca, Hergün kahvaltıdan önce bir çay kaşığı Çörek otu yağı ile birlikte bir çay kaşığı karışım alınır.

İshal (Hindistan ve Orta Doğu)

Bir fincan yoğurt ile bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır. Belirtiler kayboluncaya kadar karışımdan günde iki defa içilir.

Kuru Öksürük (Orta Doğu ve Kuzey Afrika)
Kahve içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır ve günde iki defa alınır. Göğüs ve sırt Çörek otu yağı ile ovulur.

Grip ve Burun Tıkanıklığı (Genel)

Herbir burun deliğine 3-4 damla Çörek otu yağı akıtma, burun tıkanıklığını ve kafanın soğuk algınlığı ızdırabını giderebilir.

Saçın Kırlaşması(Genel)
Çörek otu yağı ile düzenli bir şekilde saçlara masaj yapılması, saçların erken kırlaşmasını önleyebilir.

Saç Dökülmesi(Hindistan ve Orta Doğu)
Kafa derisinin tamamına limonu darbeli bir şekilde sürün ve takriben 15 dakika böylece hareket edin. Sabunlayın. Durulayın ve saçların tamamını kurulayın. Daha sonra Çörek otu ile kafa derisinin içine masaj yapın. Kahve veya çaya bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırarak için.

Saman Nezlesi (Orta Doğu)
Bir yemek kaşığı Çörek otunu bir bardak limon suyuna karıştırın. Belirtiler giderilinceye kadar, günde iki kez alın.

Başağrısı (Genel)

Alın ve kulaklara yakın yüz kısımları Çörek otu yağı ile ovulur ve kafa bandajlanır. Aynı zamanda bir çay kaşığı Çörek otu kahvaltıdan önce alınır.

Healthy Being (General)
To maintain good health take a teaspoon of Black Seed Oil mixed with one teaspoon of pure honey, twice daily.

Sağlıklı Cilt (Hindistan)
Bir çorba kaşığı Çörek otu yağı ile bir çorba kaşığı zeytin yağı karıştırılır. Bu karışım ile yüz ovulur ve en az bir saat böyle devam edilir. Sabunla yıkanır ve durulanır.

Yüksek Tansiyon (Hindistan)
Kahvaltıdan önce her sabah iki diş sarmısakla birlikte herhangi bir içeceğe bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırarak alın. Çörek otu yağı ile bütün vücudunuzu ovun ve üç günde bir kez 1.5 saat güneş ışınlarına maruz bırakın. Bu işlemlere bir ay devam edin.

Uyuşukluk ve Yorgunluk (Türkiye)

Bir bardak saf ve taze portakal suyu ile bir çorba kaşığı Çörek otuna her sabah 10 gün boyunca devam edilir.

Hafıza Düzeltme (Orta Doğu)

100 mg kaynatılmış nane içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır ve 15 gün içmeye devam edilir.

Kas Ağrıları (Genel)
Ağrıyan yerler Çörek otu yağı ile ovulur.

Sinirsel Tansiyon Stresi (Hindistan)

Bir fincan çay veya kahve ile bir çay kaşığı Çörek otu günde 3 kez alınmaya devam edilir.

İktidarsızlık (Genel)
200 g zeytin yağlı öğütülmüş Çörek otu tohumu, 100 g günlük, 50 g Çörek otu yağı, 50 g zeytin yağı, 200 g saf bal güzelce karıştırılır. Her öğünden sonra bir çorba kaşığı alınır.

Uyku Bozukluğu (Genel)

Balla karıştırılmış herhangi bir sıcak içeceğe bir çay kaşığı Çörek otu yağı ilave edilip akşamları içmeye devam edilir.

Diş ağrısı ve Diş eti iltihabı (Genel)
Önce sirke ile birlikte Çörek otu tohumları pişirilir. Çörek otu yağı ilave edilir. Diş ağrısı ve diş eti iltihabını gidermek için bu karışımla ağızda gargara yapılır.

Ülserler(Yaralar) (Endonezya ve Hindistan)
Ateş üzerinde Çörek otu tohumları kavrulur. Süsen kökü yağı ile veya kına bitkisi yağı ile karıştırılır ve merhem haline getirilir. Daha sonra cerahatlı yaralar üzerine yayılır. Sonra sirke ile muamele edilerek yıkanır.

11 Aralık 2011 Pazar

Güneş Lekesine Bitkisel Çözüm

Güneş Lekesine Bitkisel Çözüm olarak bir çok ürün olmasın rağmen bu problem nedeniyle çok ürün kullan biri olarak size önerebileceğim en iyi ürün ege bölgesinden çıkan Damla Sakızlı Güneş Yağıdır hem diğerlerine göre doğal ve kimyasal içermez hemde fiyatı uygundur herhangi bir markayı alabilirsiniz
Damla Sakızı özellikle cilt üzerinde çok etkili bir ürün antiseptik etkisiyle güneş allerjisi ve lekelerini önlemesi haricinde cildede çok iyi bakım yapıyor Benim cildim çok hassas olduğundan yaz kış bu tip ürünleri kullanmak zorunda kalıyorum yoksa hemen lekelenme oluyor aynı sorunu yaşayanlar bilir.Bu ürünüde bir güzellik uzmanı arkadaşım önermişti.
Bir önerim daha Salyangoz Kremide Bu konuda oldukça etkili ama alırken dikkat edeceğiniz Herbal Salyangoz Kremi ALın her markanın hem normal hem herbal
özellikli olan iki tip üretimi var herballer daha etkili.Salyangoz Kremi ile Damla Sakızlı Güneş Yağı birlikte kullanılması sonucu çık daha iyi duruma getiriyor
ama sadece Damla Sakızlı Güneş Yağıda çok etkili

En İyi Anti Aging Ürünleri

En İyi Anti Aging Ürünleri hakkında bilgi veriken size pahalı markalardan bahsetmeyeceğm onlardan daha çok işe yarayacak hemde çok daha ucuza alabileceğiniz
heryerde bulabileceğiniz ürünlerden bahsedeceğim tabiki marka vermeden.En İyi Anti Aging Ürünler arasında bence damlasakızlı ürüler sonrada Çilek Kremi
gelir.
Damla Sakızlı Güneş Yağı ve Anti Aging
Bildiğiniz gibi damla sakızları ürünleri cildi pürüzsüz tutmak ve kırışıklık engelemek için yüzyıllardır elle yapılan kozmetiklerde kullanmaktadır.Özellikle Yunan adaları ve Damla Sakızının yetiştiği yer olan Alaçatı ve Çeşmede Yaygındı.Son dönemlerde bu özelliğin kozmetikçiler tarafından keşfedilmesi ile Damla Sakızlı Güneş Yağı bir çok marka tarafından üretildi ve çok satılan bir ürün oldu herkesin yanlış bildiği bir konu ise
Güneş yağları sadece denize girerken kullanılması gerektiği izlenimidir bu yanlıştır.Bu yağlar her zaman cildin yaşlanmasını önlemek ve güneş ışınlarının yarattığı yaşlandırıcı etkileri yok etmek için her mevsim kullanılması gereken yağlardır.
Kısaca Damla Sakızlı Güneş Yağı Bu Dönemde Kullanbileceğiniz En Etkili ve Doğal Yaşlanma Karşıtı Üründür
Çilek Kremi
Çilek kremide içeriğinden doşayı yaşlanma için olduça etkilidir.Yalnız çilek kremi yada başka krem kullanırken mutlaka parabensiz olmasına özen gösterin paraben düzenli alımda yada emilimde kansorojen etki yaratır.Bu nedenle Parabensiz Çilek Kremi Kullanın
Çilek Kremi Can içeriğindeki c vitamini sayesinde cildi canlandırır parlaklık kazandırır;sıkılaşmasına yardımcı olur.Tüm cilt Tiplerine uygundur.
Kuru ciltler için besleyici olan çilek kreminin yanı zamanda yüzdeki

Bitkisel Çatlak Tedavisi

Bitkisel Çatlak Tedavisinde en çok kullanılan ürünler bitki ve meyvelerden yapılan kremlerdir.Bu konuda üretilmiş bir çok ürün mevcuttur en etkili olanlar aşağıda listeledim.Bu bilgiler bu tip kremleri çatlayan cild sorunumdan dolayı çok kullanan birisi olduğumdan kendi tecrübelerimden
derledim bende işe yaradı ama sizde bilemem sonuçta hepimiz farklı cilde sahibiz
En Etkili Bitkisel Çatlak Kremleri(Bana Göre)
1-Acı Badem Kremi
Öncelikle ne kremi kullanırsanız kullanın Parabensiz olanını tercih edin nedeni paraben uzun süre vucut tarafından emildiğinde kansorejendir bu nedenle mutlaka bu kremi kullancaksanız Parabensiz Acı Badem Kremi Kullanın
Acı Badem Kremi içeriğindeki doğal acı badem yağı ile yoğun nemlendirici özelliğe sahiptir.Hızlı emilimi sayesinde cildde kurumaya ve çatlamaya karşı oldukça etkilidir.
2-Salyangoz Kremi
Salyangoz kremini hepiniz bilirsiniz çatlaklar konusunda çok etkilidir.Salyangoz kremi hakkındada size bir ipucu vereyim her marka tarafından iki tip üretilir.Herbal Salyangoz Kremi bu adı üretim tekniğinden dolayı içindei bitki ve salyongoz sıvısının etkisi daha iyi korunduğundan normallerine göre çok daha etkilidir

Selülitlere Bitkisel Çözüm

Selülitlere Bitkisel Çözüm Olarak Sunulan Pek Çok Ürün Pek İşe Yaramıyor.Bunun nedeni aslında biziz iki gazetede haber reklam yaptırıyorlar bizlerde koşarak alıyoruz ama görmediğimiz şey heryerde bulunan bu ürünlere göre daha gösterişsiz fakat çok daha etkili ürünler.Hem daha ucuz hemde bir çok marka tarafından üretiliyor
Selülitlere Bitkisel Çözüm olan buğday kremi pek çok marka tarafından üretilen bir üründür ve heryerde bulunabilir.Alırken Dikkat edeceğiniz Parabensiz Buğday kremi olmasıdır.Nedeni pek çok kozmetik ürünlerinde yer alan Paraben düzenli alımda kansorejen etki yapmaktadır.
Meme kanserli hücrelerde yapılan araştırmalarda %20 paraben bulunmuştur.(kaynak wikipedia)
Buğday Kreminin Selülite Etkileri
Parabensiz Buğday Kremi cilt için kullanılabilecek mükemmel bir üründür.E vitamini ve mineraller bakımından zengin olan buğday hücre yenilemeye,kırışılık oluşumunu engelemeye yardımcı olur.
Cildin yoğun nemlenmesine ,elastikiyet kazanmasını sağlar.Tüm cilt tipler için uygundur.

Buğday Yağının Faydaları
Hücre yenileyici, selülit için, yarık yara ve diğer cilt problemlerinde, kırışıklarda da etkili olarak kullanılabilir. Ayrıca hassas ve yıpranmış saçlar için faydalıdır. Cilt lekeleri, güneş lekeleri ve doğum lekelerini gidermeye yardımcı olur.

Sivilce Nasıl Geçer

Sivilce Nasıl Geçer Sorusunun cevabı hepimizin bilmek istediği bir konudur.Sivilceler ergenlik döneminden başlayarak tüm insanlar için hayatının sonuna kadar problem olmaya devam etmektedir.Sivilceler genelikle normal şartlarda kendi kendine geçmektedir fakat kimi ciltlerin yapısından dolayı bazen bu mümkün olmamaktadır.İşte bu durumda bitkisel kürler devreye girmektedir ve genellikle bu kürler doğru seçilmiş ve uygulanmış ise iyi sonuç verir çok sorunlu ciltlerde ise ilaç tedavisi uygulanır ki bu pek önerilmez bu tip ilaçların oldukça fazla yan etkileri vardır.
Sivilce Geçiren Bitkisel Kür
Aşağıda vereceğimiz kür aslında iki ürünün birlikte uygulanması ile çok iyi sonuçlar veren bir kürdür.Kürü oluşturan ürünler hepinizin daha önceden kullandığı yada duyduğu Herbal Mix Salyangoz Kremi ve Herbal Pembe Maskedir.Her marka bu ürünler iki tip üretmektedir.
Normal Olanların ekisi azdır o nedenle herbal olanı kullanınız.Bu kürde yer alan iki ürünü Herbal Mix Cilt Maskesi Olarak firmalar birliktede satmaktadır isterseniz tek tek te alabilir birlikte kullanbilirsiniz.Bir çok farklı firmada ve marka altında vardır
Herbal Mix Cilt Maskesi Kürünün Kullanımı
1-Sabah ve Öğlen Olmak Üzere Salyangoz Kremini Temiz cilt yüzeyine ince bir tabaka biçiminde salvolin salyangoz kremini sürün ve kremi cildiniz emene kadar masaj yaparak kremi cildinize uygulayın.
2-Gece Yatmadan Önce Herbal Pembe Maskeyi Uygulama yapılmadan önce yüzünüzü sıcak su ile yıkayınız ve iyice kurulayınız. Maskeyi tüm yüzünüze (tercihen boyun bölgesinde de kullanılabilir) yoğun bir şekilde sürünüz. 30-40 dakika kadar yüzünüzde bekletip tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra kalıp halinde yüzünüzden çıkarınız.

Cilt Lekesi Tedavisi

Cilt Lekesi Tedavisinde bitkisel ürünlerden üretilen kremler ile çözüm bulunabiliyor.Piyasada bu konuda bir çok ürün olmasına rağmen en etkili çözüm
iki farklı kremin birlikte kullanılması ile alınmaktadır.Bu şekilde uygulanan kür oldukça etkilidir.Zaten kullancağınız krem ve maske hepinizin bildiği ürünler
Uzun Süre Güzellik Uzmanlığı Yapmış Birisi Olarak Aşağıda Uygulayacağınız Kürü ve Kullanımı Belirteceğim.Bir çok firma bu iki ürünü tek isim altında
toplayarak Herbal Mix Cilt Maskesi olarak satıyor yada aşağıdaki gibi ayrı ayrıda alabilirsiniz.Dikkat edeceğiniz nokta salyangoz kremi ve pembe maskenin
herbal olanlarını almalısınız tam isimleri aşağıda piyasada markaların iki tip ürünü var normalleri bunlar kadar kesinlikle etkili değil.Sizin Kullancağınız Aşağıdadır
1-Herbal Mix Salyangoz Kremi
2-Herbal Pembe Maske

Cilt Lekesi Tedavisi Kürü Ugulanması
1-Sabah ve Öğlen Olmak Üzere Salyangoz Kremini Temiz cilt yüzeyine ince bir tabaka biçiminde salyangoz kremini sürün ve kremi cildiniz emene kadar masaj yaparak kremi cildinize uygulayın.
2-Gece Yatmadan Önce Herbal Pembe Maskeyi Uygulama yapılmadan önce yüzünüzü sıcak su ile yıkayınız ve iyice kurulayınız. Maskeyi tüm yüzünüze (tercihen boyun bölgesinde de kullanılabilir) yoğun bir şekilde sürünüz. 30-40 dakika kadar yüzünüzde bekletip tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra kalıp halinde yüzünüzden çıkarınız.