2 Eylül 2011 Cuma

Omega 3 6 9 Balen Yumuşak Kapsül

Stevit Stevia

Ginseng Royal Jelly

Kalsiyum Magnezyum Çinko Kapsül

KALSİYUM & MAGNEZYUM & ÇİNKO KAPSÜL 90 ADET
Vücuttaki pek çok işlevin yerine getirilmesinde kalsiyum mineraline ihtiyaç duyulmaktadır. Kalsiyumun %99u kemiklerde bulunur ve eksikliğinde ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Kalsiyum, kas ve sinir hücreleri, kanın pıhtılaşması, hormonal  faaliyetlerin devamı için gereklidir.
Magnezyum, hücrelerde en çok bulunan minerallerdendir. Enerji metabolizması, kas ve sinir fonksiyonlarının sürdürülmesi, kalp sağlığı ve pek çok doku için gereklidir. Kalsiyum ile beraber kemik sağlığında önemli rol oynar. Çinko, protein, karbonhidrat, yağ, nükleik asit ve diğer mikrobesinlerin sentezlenmesi ve yıkımı için ihtiyaç duyulan 300den fazla enzimin yapısında yer almaktadır. Her üç mineral de kemik sağlığının korunmasına yardımcıdır.
Kalsiyum Magnezyum Çinko Kapsül Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 3 kapsül alınması tavsiye edilir.
Kalsiyum
Yaşayan canlıların fizyolojik kimyâsında kalsiyum önemli rol oynar. İnsan vücûdundaki kalsiyumun % 99’u kemiklerde ve dişte bulunur. Kan kalsiyum düzeyi sağlıklı bır insanda 8,5-10,2 mg/dL düzeyindedir. 8,5 mg/dL altındaki değerler Hipokalsemi, 10,2mg/dL üzerindeki değerlerde ise hiperkalsemi olarak adlandırılır. Kalsiyumun büyük bir kısımı kanda Albumine bağlanarak taşınır. Vücutta birçok fizyolojik fonksiyonu olan kalsiyumun kâfi miktarlarda alınmaması, barsaklardan emiliminde bozukluklar, yetersiz güneş ışığına maruz kalmak kalsiyum eksikliğine sebep olur. Çocuklardaki klinik tablo Raşitizm, yetişkinlerde ise Osteomalazi olarak isimlendirilir. Kalsiyumun dokularda kullanılabilmesi için C ve D vitaminlerinin de yeterince bulunması lâzımdır. Hattâ kandaki fosfor ve kalsiyumun birbirine oranları da uygun olmalıdır. Peynir kalsiyumca, ceviz fosforca zengin bir yiyecektir.
Kalsiyumun, kasların gerginliği ve kalbin çalışmasında, gebelik ve doğumdan sonra süt yapımında büyük rolü vardır. Kemik gelişimi ve yapısı üzerindeki etkileri nedeniyle özellikle bebeklerde ve çocuklarda yeterince kalsiyum alınmasına özen gösterilmelidir. Kalsiyum, süt ve süt ürünlerinde, yeşil sebzelerde bol miktarda bulunur. Ayrıca, badem, fındık gibi kuru yemişlerde kalsiyum içerir.
Çok Fazla alınması durumunda ise kas güçsüzlüğü, kireçlenme gibi belirtiler görülebilir.

Çinko Kapsül

ÇİNKO KAPSÜL 90 ADET Çinko Hakkında Çinko vücutta hücre bölünmesi, gelişmesi ve onarılması dahil, yaşlanmayı yavaşlatan fonksiyonların çoğunda rol oynar. Vücudun doğal savunma sisteminin güçlü olması için gerekli bir maddedir. Eser elementlerden çinko, sağlığımızın iyi olmasında ve kendimizi iyi hissetmemizde ve çekici dış görünümde en önemli faktördür. Bu nedenle vücudumuzda çinko yetersizliği olmaması için özen göstermemiz gerekir.
 Çinko yetersizliği kendini birçok sağlık ve kozmetik rahatsızlıklar ile belli eder. Örneğin; yaraların iyileşmesi zor oluyorsa, cildiniz kuru ve kepekleniyorsa, ciltte cerahatli sivilceler oluşuyorsa, dudak köşelerinde yaralar oluyorsa, ağız içinde ve gözde sürekli iltihap oluşuyorsa, saçlar parlaklığını kaybedip donuklaşmışsa çinko yetersizliği var demektir. Ayrıca eğer tırnaklar kırılgan ise, depresyon ve saldırganlık ortaya çıkıyorsa, tat ve koku alma duyuları iyi değilse, cinsel yaşamda bozukluklar varsa, bağışıklık sistemi zayıflamışsa yine çinko yetersizliği ön plandadır. Tüm bu bulgular çinko yetersizliğinin tipik belirtileridir. Çinko esansiyel (vücudun kendisi yapamadığı için dışardan alımı zorunlu olan) bir elementtir. Vücudumuzdaki 300 enzimin aktivitesinde rolü vardır.
 Enzimler gıdaların sindirilmesi; minerallerin, vitaminlerin ve aminoasitlerin yapımı için katalizor (proses içinde kendileri değişmeden ya da yok edilmeden belirli bir kimyasal reaksiyonu aktive eden) maddelerdir. Her enzim belirli bir görevi üstlenir. Bir tanesi bir diğerinin yerini tutmaz. Örneğin, midedeki pepsin enzimi besinlerdeki proteinleri kullanılabilir aminoasitlere ayırır. Trigliseritler (bir yağ türü) pankreas bezinin lipaz enzimi tarafından sindirilir. Çinkonun hormon metabolizmasındaki katkısı da önemlidir. Eğer düzensiz adet görüyorsanız, düzenliliği sağlamak açısından bir hormon tedavisine başlamadan önce çinko tamamlayıcısı deneyebilirsiniz.

Granül Lesitin

Soya Lesitin

Balık Yağı Yumuşak Kapsül

Balık Yağı Hakkında Omega-3 yağ asidi açısından zengin besin.Artrit, yüksek kolesterol ve kalp hastalıklarına iyi gelir. Derin deniz balıklarında diğerlerine oranla daha çok bulunur. Suşi gibi balığın çiğ tüketilmesi, balıktaki yağ asidi kaybını en aza indirger. Yağlı balık yiyerek veya tablet şeklinde alarak tüketilebilir.
Omega3 yağ asitleri çoklu doymamış yağ asitleridir. İnsan vücudu doymuş ve tekli doymuş yağ asitlerinin sentezini yaptığı halde çoklu doymamış yağ asitlerinin sentezini yapamamaktadır ve dışarıdan gıda takviyesi olarak alınmalıdır.
Balık yağının faydaları, bileşimindeki EPA ve DHA gibi esansiyel yağ asitlerinden kaynaklanmaktadır. İnsanlar için önemli olan başlıca iki Omega3 yağ asidi; EPA ve DHA olup balık ve balık yağında bulunur.
Yaklaşık 30 yıl önce Danimarkalı araştırmacıların Greenland Eskimolarında kalp hastalıklarının az görülmesini balık kullanımına bağlı olduğunu ortaya koyduktan sonra Omega3 yağ asitlerine olan ilgi tüm dünyada artmaya başlamıştır.

Likit Kalsiyum

Likit Kalsiyum Yumuşak Kapsül İçerik  İçindekiler     Her bir yumuşak kapsül: Kalsiyum Karbonat     750 mg
Vitamin D3     100 IU
Balmumu    
Soya Fasülyesi Yağı    
Kalsiyum, toprak alkalileri grubundan metalik bir element. Sembolü “Ca”dır. İsmi Latincede “kireç” mânâsına gelen “calx” kelimesinden gelmektedir. İlk defa 1808’de Lumphru Davy tarafından kalsiyum hidroksitten elektroliz yoluyla elde edilmiştir.
Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 1 kapsül alınması tavsiye edilir.
Kalsiyum Hakkında

Özellikleri
Metalik kalsiyum gümüş gibi parlaktır. Özgül ağırlığı 1,55 g/cm³tür. 851 °C’de erir. 1439 °C’de kaynar.
Elektriği iyi iletir. Gevrek (kırılgan) olmasına rağmen yumuşaktır. Sertliği sodyum ile alüminyum arasındadır. Haddelenebilir ve dövülebilir. Çekme mukâvemeti 438 kg/cm²dir. Oksidasyon değeri 2+’dır. Atom numarası 20, atom ağırlığı 40,078’dir. Yeryüzünde altı tabiî izotopu bulunmaktadır: Ca40, Ca42, Ca44, Ca46 ve Ca48. Dünya üzerindeki kalsiyum elementinin % 97’si Ca40 izotopudur. Sun’î olarak pekçok radyoaktif izotopları elde edilmektedir. Bunlardan birisi Ca45 olup, kemikte kalsiyum kalıntısı üzerinde yapılan araştırmalarda, su tasfiye işlemlerinde, deterjan aktivitesi için ve yüzey ıslanması hâdiseleri üzerindeki çalışmalarda kullanılmaktadır.>

Saw Palmetto Yumuşak Kapsül

Saw Palmetto Ekstraktı     250 mg
Lesitin    
Soya Fasülyesi Yağı    
Vitamin E    
Balmumu    
 
Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 2 kere 1'er kapsül alınması tavsiye edilir.
Saw Palmetto Bitkisi Hakkında

Saw palmettonun, kanseri teşvik eden hormonların seviyeleri üzerinde etkisi olduğu görüldüğünden, bu özelliğinin prostat kanserine karşı kullanılması çalışmaları devam etmektedir.
Çalışmalar ayrıca saw palmettonun, bağışıklık sisteminin, bakterileri öldürme yeteneğini arttırdığını ve rahatlıkla idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılabilecek olduğu gözlemlenmiştir.
Saw palmetto, aybaşı sorunları olan kadınlara yardımcı olabilecek bir takviyedir.
Saw palmetto, göğüs büyümesi ve rahim irritabilitesi sorunları yaşayan kadınlar için de kullanımı uygun bir takviye besin kaynağıdır.
Aynı zamanda, iştah uyarıcı ve idrar söktürücü olarak kullanılır.
Bazı saw palmetto kullananlar, bitkinin yararları arasında afrodizyak içerikler taşıyor olmasından da  söz etmişlerdir.

Likopen Yumuşak Kapsül

Likopen; meyve ve sebzelerde, ağırlıklı olarak domateste bulunan bir karotenoiddir. 
İçerik
İçindekiler     Her bir yumuşak kapsül:
Likopen     10 mg
Keten Tohumu Yağı    
E Vitamin    
Balmumu     

Likopen Yumuşak Kapsül Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 1-2 kapsül alınması tavsiye edilir.
Likopen Hakında
Likopen parlak kırmızı bir karotenoid pigmenttir, domates ve diğer kırmızı meyvelerde bulunur. Likopen insan vücudunda bulunan en yaygın karotenoiddir ve en güçlü karotenoid antioksidanlardan biridir. İsmi, domatesin Latince ismi olan Solanum lycopersicum'den türetilmiştir.
Yapısı ve kimyası
Likopen 8 izopren birimden meydan gelmiş bir terpendir.
Likopenin rengi onun eşlenik (konjüge) karbon çift bağlarından kaynaklanır. Her bir çift bağ elektronların bir üst enerji seviyesine çıkmaları için gereken enerjiyi azaltır, böylece molekülün gittikçe daha büyük dalga boylarında görünür ışık soğurabilmesini sağlar. Likopen görünür spektrumun çoğunu soğurduğu için kırmızı görünür.
Likopen yükseltgenirse (oksitlenirse) karbon atomları arasındaki çift bağlar parçalanır, molekül daha küçük parçalara bölünür, bunların her biri bir oksijen atomuyla çift bağ kurmuş olur. Bu C=O bağları da ışığı soğursalar da soğurdukları ışığın dalga boyu bu moleküllerin renkli görünmesi için yeterli değildir. Likopen indirgendiği zaman da benzer bir sonuç olur, indirgenme sonucu çift bağlar tek bağa dönüştüğü için görünür ışığı soğuramaz.

Sarımsak Yağı Yumuşak Kapsül

Sarımsak Yağı Yumuşak Kapsül Kullanım Şekli Yetişkinler için günde 2 kapsül alınması tavsiye edilir.
Sarımsak yağı içerisinde barındırdığı bir çok bitkisel enzim ve kimyasal madde barındırmaktadır. Anavatanı orta asya olan sarımsak bitkii, gerçekten de tam manasıyla bir bitkisel eczane gibidir. Sarımsağın içerisinde ortalama 100 değişik bitkisel enzim bulunmakta ve bu maddeler, sarımsağa kokusunu veren maddelerden tutunuz da kansere bitkisel çözüm olarak bilinen allisin maddesine kadar çok geniş bir yelpazede değerlendirilmektedir. arımsakta bulunan kimyasal maddeleri ilaç olarak şayet laboratuvar ortamında tek tek geliştirmeye kalksaydık bunu elde etmek için milyonlarca TL harcamamız gerekirdi. Oysa doğa bu mucizeyi bizlere parasız veriyor. Bu şifalı bitki insanoğlu tarafından yaklaşık olarak 3000 yıldır yetiştiriliyor ve sarımsağın 300 den fazla türü bulunuyor.

Sarımsak Kapsül

Latince adı 'Allium Sativum' olan Sarımsak, yüzyıllardan beri bütün dünyada hem sofraların vazgeçilmez bir yiyeceği olarak, hem de çeşitli hastalıklar için şifa amacıyla kullanılıyor. Anavatanı Hindistan olan ve mutfağımızdan eksik etmediğimiz Sarımsağın tarihi, insanlık kadar eski.
Sarımsağın Tarihi
Arkeolojik kayıtlardan, tarihin ilk çağlarında Sümerler'in, Sarımsağı bildikleri ve ilaç olarak kullandıkları anlaşılırken, eski Mısırlılar'ın da sarımsağı yedikleri ve ilaç olarak kullandıkları belirtiliyor. Tarihi kayıtlardan, Gizek Piramidi'ni yaptıran Firavun Keops'un (IV. Hanedan) inşaat sırasında işçilere bol miktarda yedirdiği sarımısağın, İsrail oğulları tarafından Mısır'dan Filistin'e getirildiği, oradan Anadolu ve İyonya'ya yayıldığı biliniyor. Haçlı seferleri sırasında ilk defa Fransa'ya getirilen ve bu şekilde Avrupa'nın öğrendiğiSarımsağın Faydaları' Nedir açıklaması 98 anlamı", bugün dünyanın her tarafında yetiştiriliyor.
Sarımsak Nedir
Sarımsak (Allium sativum) dünya tarımında önemli bir paya sahip olmamakla beraber, birçok ülkede üretilmekte, bu ülkelerin ihracat ve ithalatında önemli bir yer tutmaktadır. Sarımsağın üretimi, emek yoğun bir faaliyet olması nedeniyle bir çok ürüne göre daha az gerçekleşmektedir.
Neolitik çağdan bu yana, dünyadaki hemen her kültüre ait insanlar tarafından bilinen Sarımsağa ilişkin en eski yazılı bilgiler, Sümerlilerin M.Ö. 2600-2100 yıllarına tarihlenen tabletlerine dayanmaktadır. Sümerlilerle başlayan bu serüvenin yayılma yönüne göre Sarımsağın, önce İndus Vadisine, ardından da Çin’e ulaştığı anlaşılmaktadır. Buradan da Kore yoluyla Japonya’ya girmiş ve Japonlar bu bitkiyi soğuk algınlığının tedavisinde kullanmışlardır.
Yine M.Ö. 450 yıllarında Mısır’ı gezen tarihçi Heredot’un bildirdiğine göre, Keops Piramidinin yapılışı sırasında, çalışanlara bol miktarda soğan ve Sarımsak yedirilmiştir. Yine Mısırlılar sarımsağı ölümcül hastalıklara karşı bir ilaç olarak kullanmakta, bu Bitkinin tanrılara ait kutsal Bitkiler olduğuna inanmakta ve ölen insanların mezarlarına bile
Osmanlı tarihinde de sarımsağın tedavi edici yönü konusunda kayıtlar bulunmaktadır. Padişah 4. Mehmet’in Hekimbaşı olan Nasrullah oğlu Salih, 17. y.y.’ın ikinci yarısında yazmış olduğu bir eserde, sarımsağın özellikle kış aylarında gülsuyu ile beraber yenilmesi halinde, bağırsak parazitleri, ishal, yılan ve akrep sokması, Kuduz köpek ısırması gibi rahatsızlıklara iyi geleceğini bildirmiştir.
Sarımsak kokusu yüzünden kullanıma geç girmiş bir sebzedir. Bu yüzden, Avrupa ülkelerinde üretimi 15 ve 16. yüzyıllarda başlamıştır. Ülkemizde sarımsağın ne zaman kültüre alındığı bilinmemektedir. Evliya Çelebi seyahatnamesinde

Köpek Balığı Kıkırdağı Kapsül

Kromlu Elma Sirkesi Kapsül Nedir

Kromlu Elma Sirkesi Kapsül  Vitamin B6 ve Krom Pikolinat ile zenginleştirilmiş Elma Sirkesi Ekstraktı diyete destek olarak kullanılabilecek bir üründür. Elma sirkesinin sindirim üzerinde ve vücuttan toksinlerin atılmasında yardımcı etkileri bulunmaktadır
Kromlu Elma Sirkesi Kapsül İçerik
İçindekiler     2 Kapsül     RDA %
Elma Sirkesi Eks.     1090 mg    
Vitamin B6     2 mg     100
Krom (krom pikolinat)     50 mcg     *
RDA: günlük ihtiyacı karşılama oranı        
*: RDA değeri tespit edilmemiştir. 
Kromlu Elma Sirkesi Kapsül Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 2 kere öğünlerden 35-40 dakika önce 1'er kapsül alınması tavsiye edilir.
Elma Sirkesi Nedir
Elma şırası sirkesi ekstraktı; kandaki insülin seviyesinin azalmasına, mide boşaltımını geciktirmeye ve buna bağlı olarak tokluk hissi vermeye yardımcıdır.
SİRKE yapımı için en uygun elma türü şeker oranı yüksek kış elmalarıdır. Değişik çeşitlerin bir araya getirilerek kullanılması da sirkeye ayrı bir lezzet katar. Sirke yapımında kaçınılması gereken elma türleriyse ham ve ekşi olanlardır. Sirke yapımında dikkat edilecek en önemli konuysa hijyendir.

Multivitamin Lahana Kapsül

Multivitaminli Lahana Kapsül içeriğindeki sebzeler ve vitaminler ile diyete destek olarak kullanılabilecek bir üründür. Diyet esnasında vücut tarafından yeterince alınmayan vitaminleri takviye etmeye yardımcı olur ve tokluk hissi verir.

Multivitamin Lahana Kapsül İçerik
İçindekiler     Her bir kapsül:
Savoy Lahana Tozu (Brassica oleracea)     180 mg
Kırmızı Biber Tozu (Capsicum annuum)     85 mg
Soğan Tozu (Allium cepa)     85 mg
Kereviz Tozu (Apium graveolens)     50 mg
Domates Tozu      50 mg
Havuç Tozu (Daucus carota)     50 mg
Vitamin C     12.60 mg (%21*)
Niasin     3.50 mg (%19.45*)
Vitamin E     2.05 mg (%20.5*)
Pantotenik Asit     1.07 mg (%17.83*)
Vitamin B6     0.41 mg (%20.05*)
Tiamin     0.31 mg (%22.14*)
Riboflavin     0.31 mg (%19.37*)
Folik Asit     40 ug (%20*)
Biotin     0.025 mg (%16.67*)
Vitamin B12     0.25 ug (%25*)
Magnezyum Sterat (topaklanmayı önleyici)     4.69 mg
Hidroksipropilmetilselüloz Kapsül     125.00 mg
*: %RDA, günlük ihtiyacı karşılama oranı    
Multivitamin Lahana Kapsül Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 2 kere öğünlerden 35-40 dakika önce 2'şer kapsül alınması tavsiye edilir.
Lahana Bitkisi Hakkında
Lahana: B, C ve E vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, kükürt, demir, bakır ve magnezyum gibi mineraller açısından zengin bir besin olan lahana, kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyen kimyasal bir madde içerir. Beyaz, kırmızı ve kara lahana gibi türleri vardır.
Lahananın Faydaları: Vücut direncini arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mikrop öldürücüdür. Başta meme, rahim ve bağırsak kanseri olmak üzere, kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. Kansızlık çekenlere ve astımlılara faydalıdır. Öksürüğü keser, balgamı azaltır. Cinsel gücü ve isteği arttırır. İştah açıcıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır. Çiğ lahana ve lahana suyu başta mide ve bağırsak ülseri olmak üzere ülsere karşı koruyucu ve iyileştirmeye yardımcıdır. Kandaki şeker oranını azaltır. Ses kısıklığını ve göğüs ucundaki çatlakları giderir. Sarılık ve safra kesesi hastalıklarında faydalıdır.

Glukozamin Kondroitin Kapsül

Kudret Narı Propolis Kapsül

KUDRET NARI & PROPOLİS KAPSÜL Halk arasında asırlardır mide hastalıklarının baş tedavisi olarak bilinen Kudretnarı bütün tropikal Asya, Afrika ve Hindistan’da yetişen turuncu renkli bir meyvadır. Kolit - Ülser - 12 parmak - Gastrit, Asit fazlası gibi mide-barsak sistemine bağlı tüm hastalıkları kalıcı ve kesin tedavi eder, Karaciğeri destekler, Egzama ve sedefe fayda verir, Yara ve iltihapları giderir, Barsak tembelliğini giderir, Hücre yeniler, Rahim yaralarına fayda verir, Yanık ve yaralara lapası vurulur. Ayrıca yüzyıllardır Ayurveda doktorları Kudretnarını, tip-II diyabetini tedavi etmek için kullanmışlardır. Kudretnarının diyabetlilerde kan şekerini normal düzeylere indirdiği Ayurveda doktorlarının bu bitkiye olan saygınlığını arttırmıştır. Son zamanlarda kudretnarının test tüpü çalışmaları olmuş, HIV ( AIDS'e neden olan virüs ) büyümesini durdurduğu gösterilmiştir.
Kudretnarının hastalıklarla savaşan immün hücrelerinin üretimini teşvik eder görünmüştür. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda kudretnarının, kanser tümörlerini kontrol etmede etkili olduğu gösterilmiştir.  Aynı zamanda yüksek oranda E vitamini ve kaliteli protein içererek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Ama esas önemli olan kurutulmuş 1.sınıf extra kaliteli Kudretnarı meyvasının kabuklarının toz hale getirilmiş özü olmasıdır.
Propolis Hakkında
Arının reçine salgılayan ağaçlardan (çeşitli çam türleri, atkestanesi, gürgen, söğüt, karaağaç, kayın, kestane, kayak tomurcukları gibi.) toplayarak kovan çatlaklarını, kapısını sıvamak için yaptığı maddedir. Yanı sıra kovana girip ölen fare, kertenkele gibi, dışarı atamadıklarını da her yönden zararsız duruma getirebilmek için bu madde ile sıvar. Propolis çok iyi bir dezenfekte maddesidir. Eski Mısırlıları n ölülerini mumyalamakta, Yunanlılar ve Romalıların yaraları tedavi etmekte kullandıkları ileri sürülen propolis, uzun süre ihmale uğramış, hatta unutulmuşsa da, son yıllarda insan sağlığındaki olumlu değeri tekrar anlaşılarak incelenmeye, kullanılmaya başlanmıştır.
Ülkemizde propolise çeşitli adlar verilmektedir: Eğir mumu, eğer mumu, eğil mumu, eğin mumu, eğri mum, girabolu, girebo, kirebeli, kirebolu, pirebolu.
Rengi: Arının topladığı yöreye göre değişirse de, sarımsı kahverengi kırmızımsı yeşildir.
Saklanması: Ağzı sıkıca kapanabilen ışık geçirmez kaplarda 3-8 derece arasında saklanır.
Yan etkileri: İçindeki çiçektozunun %1 insanda alerji yapması dışında herhangi bir yan etkisi yoktur.
Propolis suda erimediğinden toz olarak alındığında bozulmadan dışarı çıkar. En az %70, en çok %90lık alkolde eritilerek kullanılır.

Spirulina Tablet

Spirulina, aynı zamanda, yukarıda anılan ve çerçevede isimleri belirtilen 13 farklı türden biri olan Spirulina platensisin (botanikçiler tarafından bu tür için günümüzde daha ziyade Arthrospira platensis tanımı kullanılmaktadır) ticari boyutta geçerli ismidir. Spirulina platensis (Arthrospira platensis), veya kısaca spirulina, bir gıda kaynağı olarak dünyanın pek çok yerinde yetiştirilen bir üründür ve çok zengin bir besin kaynağıdır. Dünyaya yayılması Aztek uygarlığından hareketle olmuştur ve Azteklerin temel besin maddeleri arasında yer almıştır. Bu spirulina türü aynı zamanda flamingo kuşlarının tüylerindeki pembe tonların sebebidir.
Spirulina bir sağlıklı besin veya şifa maddesi olarak Kuzey Amerika ve Avrupa’da gözde bir ürün haline gelmiştir. Türkiye’de de giderek daha iyi tanınmakta ve tüketimi yaygınlaşmaktadır. Piyasada genelde kapsül, tablet veya toz şeklinde ve diyet ek malzemesi olarak bulunur.
Spirulina düşük yağ ve kalorili, kolesterolsüz, bütün temel amino-asitleri içeren bir protein kaynağıdır. Şeker hastalığı ve anemi gibi hastalıklarla mücadelede ve hava kirliliğinin bünye üzerinde yarattığı zayıflatıcı etkilerin önüne geçilmesinde önemli katkılar sağlar. Antioksidan unsurlar içerdiği için, yaşlanmanın yanı sıra, kanser, artirit, katarakt gibi sağlık sorunlarının da temel bir faktörü oldukları düşünülen oksijen bazlı radikal hücrelere karşı da bağışıklık kazandırıcı etkisi bulunmaktadır. Dahası, spirulinada bulunan gamma-linolenik asit yağ birikintilerinin çözülmesine yol açar, kalp rahatsızlıklarının önlenmesinde yardımcı olur ve kötü kolesterolü düşürür. A.B.D. Ulusal Kanser Enstitüsü (National Cancer Institute) spirulinadaki sulfolipidlerin ayrıca böbrek toksisitesini azaltır ve radyasyon kaynaklı hastalıklarının şiddetini azaltır.
Spirulinanın insan bünyesi için temel besin kaynağı haline getirilmesinin yaratacağı etkiler üzerinde bilimsel boyutta tartışmalar sürmektedir. Aztekler için spirulina büyük önem taşımış olmakla birlikte, mısırın yanı sıra tüketilmiş bir temel gıda olduğu bilinmektedir. Günümüzde Japonya ve ABD’de bazı Budist tapınaklarında spirulina rahiplere benimsetilen diyetin temelinde yer almaktadır.

Spirulina Besin Değerleri

Vitaminler A (Beta-karoten formunda bulunur), B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niasin), B6 (pyridoksine), B12 (kobalamin), C vitamini, D vitamini, E vitamini, folat, K vitamini, biotin, pantotenic asit, inositol.
Mineraller: kalsiyum, manganez, demir, krom, fosfor, molibden, iyodin, klorid, magnezyum, sodyum, çinko, potasyum, selenyum, germanyum, bakır, boron.
İçerdiği Diğer Maddeler: phycocyanin, klorofil, karotenoidler. myxoxanthophyll, zeaxanthin, cryptoxanthin, echinenone ve diğer xanthophylller. gamma linolenik asit, glükolipidler, sulfolipidler, polisakaridler.

Spirulina Kapsül

Spirulina, alkali ortamlarda yetişen, halk arasında yosun olarak bilinen bir tür mavi-yeşil alg'dir.  Protein, B grubu vitaminler, esansiyel amino asitler ve yağ asitleri, beta karoten ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin takviyesi olan Spirulina tüm esansiyel amino asitleri yapısında bulunduran yaklaşık % 65 protein oranı ile protein açısından en zengin besinlerdendir.   Sadece hayvansal gıdalarda bulunan B12 vitamini içeriği oldukça yüksektir. Bu özelliğinden dolayı vejeteryanler tarafından B12 eksikliğini telafi etmek için kullanılabilir.

Spirulina Kapsül İçerik

İçindekiler     Her bir kapsül/tablet:
Spirulina Tozu     300 mg
Spirulina Kapsül Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 3 kere 1-2 kapsül alınması tavsiye edilir.
PROTEİN VE AMİNOASİTLER
Spirulina, % 65 oranıyla herhangi bir doğal besin maddesinden çok daha fazla protein içerir. Doğadaki en zengin biyolojik değerde bitkisel proteine sahip besindir. En yakın takipçisi % 35 protein oranıyla soya fasulyesinin yaklaşık 2 katı protein içerir. Spirulinayı soya fasulyesinden sonra %30 oranıyla süt tozu, % 15-25 oranıyla kırmızı et ya da balık eti, % 12 oranıyla yumurta ve % 3.2 oranıyla da süt takip eder. Proteinler, aminoasitlerden oluşur.
Esansiyel aminoasitler, insan organizması tarafından üretilmediği için dışarıdan alınmalıdır. Vücudun non-esansiyel aminoasitlere de ihtiyacı vardır. Ancak, vücut bunları sentezleyebilir. Bir protein, tüm esansiyel aminoasitleri içeriyorsa tam bir protein olarak kabul edilir.. Spirulina, tüm esansiyel aminoasitleri içerdiği için tam bir proteindir. Günlük alınan 36 gram spirulina, erişkin bir insanın tüm esansiyel aminoasit ihtiyacını karşılar.
Spirulinanın  hücre duvarı mukopolisakkaritlerden oluşur, yapısında selüloz yoktur. Bu yapısal özellik, spirulinayı kolay sindirilebilir ve hazmedilebilir yapar. Bu özellik intestinal malabsorbsiyon ( emilim bozukluğu ) şikayeti olan insanlar ve yaşlılar için önemlidir.

Tribulus Terrestris Kapsül

TRİBULUS TERRESTRİS BİTKİSİ HAKKINDA Çiçekli bir bitkidir. Dünyanın birçok yerinde doğal olarak yetişir. Genellikle bahçelerde yabani ot olarak bilinmektedir. Hindistan ve Afrikada bol miktarda yetişmektedir. Toprak üzerine yatık olarak bulunur. Yaprakları bileşik, 10-16 yaprakçıklı olup, çiçekleri küçük ve açık sarı renklidir.
TRİBULUS TERRESTRİS Meyveleri 10 mm kadar çapında ve boynuz şeklinde sivri uçlara sahiptir. Kökleri alkaloid, resin, azot ve sabit yağlar; meyveleri %5 yağ, peroxidase, diastase, az miktarda glikosid resin, proteinler ve inorganik maddeler içerir. Protein yüzdesi yaklaşık %10-11 civarında olup; altısı temel olmak üzere ondört amino asit içerir. Sap ve gövdesi nişasta, fructose ve sucrose açısından zengindir. İçerdiği carboline saponinler (harmine, harmaline, harman, tetrahydroharmine), steroidal saponinler (çoğunlukla furostanol) bitkiden değişik yöntemlerle ayrıştırılabilmekte ve bitki ekstrelerinde oranları standart hale getirilebilmektedir.
Kullanım amacı bazı kültürel farklılıklar gösterse de yıllardır Hindistanda kuvvet verici (tonik), cinsel fonksiyonların düzenlenmesi, özellikle kadınlarda yumurtlama, erkeklerde iktidarsızlık ve her iki cinstede cinsel istek arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Yakın zamanda fitness, zindelik ve canlılık artıcı özellikleri sporcu, atlet ve vücut yapıcıların dikkatlerine sunulmuştur. Demirdikeni ayrıca değişik kültürlerde anti-inflamatuar, anti-artrit, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için de kullanılmaktadır.
Yapılan araştırmalara göre; demirdikeni vücudumuzda özellikle karaciğer tarafından belirli hormonları üretmek için kullanılan temel yağ asitlerinin (EFA) emilimini kolaylaştırmaktadır. Demirdikeni, testesteron seviyesini LH seviyesini arttırarak yükseltmektedir. Bağımsız çalışmalar demirdikenini testesteron seviyesini yükseltmek, normal seviyesini korumak ve kas gelişimini desteklemek için önermektedirler. Testesteron, erkeklerin güçlü fiziklerini, kaslarını ve hatta vücutlarındaki yağ miktarını bile ayarlayan bir hormondur. Erkeklerde er bezinde (haya, testis) üretilen androjen hormonlarının en önemli üyesi olan testesteron kas gelişimini sağlar, vücut kıllanmasını düzenler, spermleri olgunlaştırır ve cinsel gücü arttırır.

Nar Çekirdeği Kapsül

Nar Çekirdeği Kapsül Ekstraktı güçlü antioksidan özellik gösteren bir gıda takviyesidir. Bu özelliği içerdiği polifenolik bileşenlerden kaynaklanmaktadır.

Nar Çekirdeği Kapsül İçerik

İçindekiler     Her bir kapsül:

Stand. Nar Çekirdeği Eks.     300 mg
% 40 elajik asit:120 mg    
Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 1-2 kapsül alınması tavsiye edilir.
Nar Çekirdeğini Hakkında
Narın dünya mutfağında hem içecek hem de çeşni olarak kullanımı yaygındır ama şifa amaçlı kullanımı yakın zamanlarda popüler olmuştur. Orta Doğu’da ve Yunanistan’da ise yüzyıllardırt şifa amaçlı kullanılan bir meyvedir.
Nar ÇekirdeğiŞifa amaçlı kullanılan şekli konsantre ekstresi ve çekirdeğidir. Nar çekirdeği, tüketimi hızla artan çok fonksiyonlu bir gıda desteğidir. İlahi kitaplarda, cennet meyvesi olarak tanımlanır. Hatta, bazı kaynaklar Havva'nın Adem'e verdiği meyvenin elma değil, nar olduğunu iddia ederler.
Nar çekirdeği, yüksek dozda polifenolik bileşikler, tannin ve antisiyoninler içerirler ki bu maddeler bilinen en güçlü antioksidanlardır. Antioksidanlar, bizi kanserden koruyan en güçlü silahlarımızdır. Yaşadığımız, soluk aldığımız sürece vücudumuzda oksidanlar, yani toksik oksijen artıkları oluşur ve bunlar hem yaşlanmamıza hem de kronik hastalıkların oluşmasına sebep olurlar. Antioksidanlar ise bu maddeleri bloke ederek hem yaşlanmayı geciktirirler hem de kronik dejeneratif hastalıkların ve kanserin meydana gelmesini önlerler. Virüs öldürücü antiviral etkisi de vardır. Kolestrolü, şekeri dengeler, ishali keser, bağışıklık sistemini güçlendirirler.
Nar çekirdeğindeki diğer önemli bileşenler, linoleik ve oleik asitlerdir. Linoleik asitin hayvan deneylerinde kalın barsak kanseri üzerinde önemli iyileştirici etkisinin olduğunu gösteren hayvan deneyleri mevcuttur. Prostat ve meme kanserinde de etkili olduğu düşünülmektedir. Prostat kanseri yanı sıra prostatın iyi huylu büyümesinde, şeker hastalığında ve lenf kanserinde de etkili olduğuna dair ABD’de yapılmış çalışmalar mevcuttur.

St. Johns Wort Kapsül Nedir

St. Johns Wort (Sarı Kantaron) Ekstraktı pek çok Avrupa Ülkesi'nde ve Amerikada yaygın olarak kullanılan bir gıda takviyesidir ve üzerinde en çok araştırma yapılan bitkilerden biridir. İçeriğinde pek çok etken madde bulunmaktadır. Bunlar içerisinde en önemli olan Hiperisin olarak belirlenmiştir.
St. Johns Wort Kapsül İçerik
İçindekiler     Her bir kapsül:
Stand. St.John's Wort Eks.     300 mg
% 0.3 hiperisin:0.9 mg    

St. Johns Wort Kapsül Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 1-2 kapsül alınması tavsiye edilir.
Dünyanın birçok yerinde üzerinde araştırmaların ve klinik deneylerin yapıldığı sarı kantaron otu bitki biliminde çok değerli bir yere sahiptir. İçeriğinde barındırdığı güçlü etken maddeler ile yapılan araştırmalarda merak uyandıran başarılı sonuçlarla karşılaşılmıştır. Başta hiperisin olmak üzere yapıtaşını oluşturan maddeler metabolik süreçte vücut fonksiyonları açısından çok büyük öneme sahiptir.
Kantaron özü İçindeki etken maddeler.
* Hiperisin
* Eryharin
* Gentiopikrin
* Stearin
* Parmatin asid
* Cerylalkol
* Fitosterin
* Magnezyum
* Potasyum

Üzüm Çekirdeği Kapsül

Üzüm Çekirdeği Kapsül Kullanım Şekli Yetişkinler için günde 1-2 kapsül alınması tavsiye edilir. Üzüm Çekirdeği Hakkında
Üzüm çekirdeği özü bitkiler tarafından üretilen kimyasallar olan çeşitli fitokimyasallar yönünden oldukça zengindir. Üzüm suyu özünün antioksidan bileşenleri, özellikle serbest radikallerin verdiği hasarın yok edilmesinde rol oynarlar. Serbest radikalleri etkisiz hale getirme gücü bakımından pysnojenol’lerin, E vitamininden 50, C vitamininden ise  20 kat daha kuvvetli olduğu saptanmıştır.
Çam kabuğu ekstresi ve üzüm çekirdeği ekstresi OPC’nin birincil kaynaklarıdır. Üzüm çekirdeği ekstresi daha ucuz olmasının yanı sıra çam kabuğunda bulunmayan bir antioksidan içerir.
Hücre mutasyonunu yavaşlatmaya yardımcı olması ve kolajenin sağlıklı ve esnek kalmasını sağlaması nedeniyle Avrupalı bilim adamları tarafından ‘gençlik besini‘ olarak niteleniyor.
Üzüm çekirdeğinin sağlık yönünden taşıdığı değer 1947 yılında Fransız tıp profesörü ve kimyacı Jack Masquelier tarafından keşfedilmiştir. 1950'de üzüm çekirdeği Resivit adıyla Fransa’da satılan ilk damar koruyucu ilaç olarak 50 yılı aşkın bir süredir Fransız doktorlar tarafından reçete edilmektedir.
Dr. Masquelier üzüm çekirdeğinin göz kamaşması, gece körlüğü, maküler dejenerasyon, varis, diş eti kanaması, saman nezlesi gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanmıştır.
Üzüm çekirdeği son derece geniş farmakolojik aktivite gösteren ve serbest radikalleri etkisiz hale getiren oligomeric proanthocyanidin (%92-95) içerir.
Antioksidan Nedir?
Serbest Radikaller ve Antioksidanlar : Antioksidanlar serbest radikalleri etkisizleştirir. İnsan vücudunda serbest radikal (oksidan) denilen maddelerle onların  zarar verici etkisini gideren antioksidanlar bulunur. Otuzlu yaşlara doğru denge antioksidan aleyhine bozulmaya başlar ve bunun sonucunda kanser gibi önemli hastalıklara zemin hazırlanır.
Antioksidanlar vücuttaki oksidasyonu engellerler. Yaşlanma ve kanser gibi olayların temelinde oksidasyon vardır. Üzüm çekirdeği DNA yı oksidatif zararlardan korur, yaşlanmaya ve kanser oluşumuna karşı  mücadele eder.
Serbest radikaller vücudumuzda kimyasal reaksiyonlar sonucu oluştuğu gibi sigara, kirli hava gibi faktörlerle dışardan da  gelebilir.

Ginkgo Biloba Tablet

Ginkgo biloba tablet , varlığını sürdüren en eski ağaçlardan biridir. Aktif bileşenleri; flavon glikozitleri ( flavone glycosides), terpen molekülleri (ginkgolides ve bilobalide) ve organik asitlerdir. Bileşiminde bulunan maddelerin antioksidan özelliği bulunmaktadır.
Ginkgo Biloba tablet İçerik
İçindekiler     Her bir tablet:
Standardize Ginkgo Biloba Eks.     60 mg
% 24 ginkgoflavonglikozitleri:14.4 mg    
% 6 terpen laktonları:3.6 mg    
Ginkgo Biloba Tablet Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 2 kere 1'er tablet alınması tavsiye edilir.
Ginkgo Biloba Bitkisi Hakkında
Ginkgo yapraklarının özü flavonoid glükozidleri içermektedir ve ginkgolidler (Ginkgo özü bazlı ürünler) eczacılıkta giderek daha yaygın şekilde kullanılmaktadır. Mevcut bilimsel araştırmalar Alzaimer(Hafıza Kaybı, Unutkanlık) rahatsızlıklarında, hafıza güçlendirmede, başdönmesini önlemede ve zihinsel konstantrasyon arttırmada gingko özünün mutlak yararları bulunduğuna işaret etmekte olup, olası diğer faydalarına ilişkin çalışmalar sürmektedir.
Fareler üzerinde yapılan yeni bir araştırma Cep telefonlarının beyine yaymış olduğu dalgalara karşı Ginkgo Biloba'nın faydası olduğu deneyler sonucu ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda Hiroşima ve Nagasaki'de bile ayakta kalmıştır.
Ginkgo enerji içeceklerine sıklıkla katılmakta ise de, maliyeti nedeniyle içeceklerde kullanılan oran çok düşük kalmakta, dikkate değer bir etki yaratmamaktadır. Enerji içecekleri etiketlerinde bazen anılan ginkgo bağlantılı yararlar, genellikle plasebo etkisinden ibarettir.
İleri yaşlardaki insanların kullanması tavsiye edilir.
Ginkgonun kan dolaşımı bozukları veya aspirin gibi pıhtılaşmayı yavaşlatıcı özellikleri olan ilaçları yüksek dozlarda alan kimselerde bazı istenmeyen etkileri görülebilmektedir. Ayrıca monoamine oxidaz engelleyici (MAOI) antidepresan lar alan kişilerce veya hamile kadınlarca kullanılması salık verilmemektedir. Yan etkiler kanama artışı, gastroentestinal rahatsızlıklar, mide bulantısı, ishal, başağrısı ve huzursuzluk şeklinde kendini gösterebilmektedir. Bu tür yan etkilerin görülmesi halinde, ginkgo kullanan kişi aldığı dozları (günde 40 ila 240 mg.) hemen azaltmalıdır. Yan etkilerin sürmesi halinde ginkgo kullanımı durdurulmalıdır.
Ginkgo biloba yapraklarından üretilen (ekstre olmayan) kapsül veya tablet formlar için günlük kullanım dozu arttırılabilir. Burada kullanılan Ginkgo biloba kapsül veya tabletin içinde bulunacak olan;
    1. Eksre (İlaç Amaçlı) mı
    2. Ekstre (Gıda Amaçlı) mı
    3. Yaprak (Gıda Amaçlı) mı  çok büyük önem teşkil eder.

V5 Tablet

V5 Tablet  Bu ürün, Liyofilize Arı Sütü, Kırmızı Ginseng, Arı Poleni, Propolis, Keçiboynuzu ve Kuşburnundan oluşan  bir üründür. Yüksek performans gerektiren işlerde çalışan kişiler ve sporcular tarafından tercih edilebilir.
V5 Tablet İçerik
İçindekiler     Her bir tablet:
Arı Poleni     250 mg
Kuşburnu Tozu     250 mg
Keçiboynuzu Tozu     200 mg
Liyofilize Arı Sütü     100 mg
Propolis Tozu     100 mg
Kırmızı Ginseng     100 mg
V5 Tablet Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 2 kere 2'şer tablet alınması tavsiye edilir.
Liyofilize Arı Sütü Hakkında
Arısütünün sudaki çözeltisinin vazodilative(damar açıcı) etkisi olduğu saptanmıştır. Bu aktivite bala nazaran 100-200 kat daha fazladır. Ayrıca kandaki KOLESTEROL seviyesini önemli oranda düşürdüğü de Japon Araştırmacılar tarafından gözlenmiştir.

- Kanada Ulusal Kanser Araştırma Enstitüsü'nün 27.04.1963 te yayınlanan raporuna göre Prof. Gordon F.Towsen'in aldığı sonuçlar ise; "Arısütünün bileşiminde bulunan 9-10 Hydroxy-2 Transoique ve Dicarboxylic gibi asitlerin bulunması lösemi(leucemie) - KAN KANSERİ - nin gelişmesine ve diğer bazı kanser tümörlerinin büyümesine engel olmaktadır. Bu konuda profesör tarafından 2000 deney faresi üzerinde yapılan incelemelerde, farelerin hepsine kanser hücreleri aşılanmış ve bunlardan 1000 tanesine hiçbir müdahale yapılmayarak kendi haline bırakılmış, diğer 1000 tanesine de ARISÜTÜ verilmiş; Kendi haline bırakılan 1000 farenin kanserden öldüğü, Arısütü ile beslenen diğer 1000 farede ise kanser görülmediği ve yaşamlarını sürdürdükleri gözlenmiştir"

Propolis Arı Sütü Polen

Propolis Arı Sütü Polen Kapsül , arının balın dışındaki üç temel ürünü olan Arı Sütü, Propolis ve  Arı Poleni?nin birleşiminden oluşan bir karışımdır. Bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.
Propolis Arı Sütü Polen Kapsül İçerik
İçindekiler     Her bir kapsül:
Propolis Tozu     75 mg
Liyofilize Arı Sütü     75 mg
Polen     150 mg
Propolis Arı Sütü Polen Kapsül Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 3 kapsül alınması tavsiye edilir.
Propolis Hakkında
Propolis arıların bitki filiz ve tomurcuklarından topladığı, kovan giriş deliğine, çatlak ve kırıkları kapattığı, antibakteriyal, antiviral, antifungal, antioksidan, antiparazitik özelliklere sahip yapışkan ve reçinemsi bir maddedir. Arılar bu bitkilerden topladığı reçinemsi maddeyi arka ayaklarında kovana taşırlar. Balmumu ve bazı sindirim salgıları ile karıştırarak kovan içinde kullanırlar. Arılar propolisi kavak, meşe, kayın, okaliptus ağaçları ve çalılıklardan toplarlar. Arının arka bacağında taşıdığı propolis kovanda ancak diğer arıların yardımı ile boşaltılabilir. Arılar propolisi kovanda dip tahtası, çerçeve kenarları ve giriş deliği arkasında biriktirirler.
Propolisin Fiziksel Özellikleri
1. Renk: Bitki türüne bağlı olarak renk sarıdan koyu kahveye kadar değişir.
2. Propolis 60-70 0C de sıvı, 25-45 0C de yumuşak ve yapışkan, 15 0C altında ise katı kırılgandır.
3. Propolis etanol, glycol ve suda belirli oranlarda çözünür
4. Anti bakteriyal komponentler genellikle alkol ve suda çözülürler.
5. Propolis saf katı, sıvı, tablet, sprey, pomad, propolisli sabun, propolisli şeker vb. gibi birçok şekil ve formulasyonlarda pazarlanmaktadır.

Kırmızı Ginseng Arı Sütü Polen Kapsül Nedir

Kırmızı Ginseng Arı Sütü Polen Kapsül  Panax Ginseng, Liyofilize Arı Sütü ve Polen karışımından oluşan bu ürün, her üç ürünün insan beslenmesindeki fonksiyonlarını bünyesinde toplamıştır.
Kırmızı Ginseng Arı Sütü Polen Kapsül İçerik
İçindekiler     Her bir kapsül:
Ginseng Tozu (Panax Gin.)     50 mg
Liyofilize Arı Sütü     50 mg
Arı Poleni     200 mg

Kırmızı Ginseng Arı Sütü Polen Kapsül Kullanım Şekli

Yetişkinler için günde 3 kapsül alınması tavsiye edilir.
Kırmızı Ginseng Hakında
Ginseng; Kırmızı Ginseng gibi 6 senede gelişmeyen, 4 veya 5 senede gelişen devlet kontrolünde değil de özel firmalar tarafından üretilen Ginseng'dir. Son yıllarda birçok devlet tarafından üretimi yapılmakta ve adları da ülke adları başına konarak ayırt edilmektedirler, Amerika Ginsengi, Sibirya Ginsengi, Alman Ginsengi, İsviçre Ginsengi vs...

KIRMIZI GİNSENG NASIL YETİŞİR?

Uygun koşullarda uzun süre dinlendirilen toprağa ekiminden sonra dikkatli ve sabırlı bir bakımla yavaş yavaş gelişen Ginseng en erken 6 yıl içinde toplanabilecek büyüklüğe erişir. Aslında iyi bir ürün elde etmek için 5-6 yıllık bir büyüme sürecini tamamlaması gerekir ki bu takdirde tam gelişmiş bitkidir ve Kırmızı Ginseng adıyla adlandırılır.
Ayrıca Kore'de 100 hatta 400 yıllık olduğu sanılan Kırmızı Ginseng kökleri bulunmuştur. Kirli çevre koşulları ve suni gübrelemeye karşı hassas olan bu mucize bitki kimyasal maddelerle ( gübre veya ilaç ) temas ettiğinde bozulup çürümektedir. Yılların geçmesiyle Kırmızı Ginseng büyüyüp olgunlaşırken bulunduğu toprağın bütün faydalı unsurlarını da emmektedir.

Kırmızı Ginseng Kapsül Nedir

Kırmızı  Ginseng, Çin Tıbbında yüzlerce yıldır kullanılan ve vücudun farklı sistemleri üzerinde olumlu etkileri olan bir kök bitkisidir. Ana vatanı Uzak Doğu olan Ginseng, bugün Çin, Japonya, Kore, Amerika, Sibirya ve  Kanadada farklı türlerde yetiştirilmektedir. Ginseng ile ilgili çok sayıda araştırma yapılmış ve bu araştırmalarda pek çok olumlu etkilerinin olduğu belirlenmiştir. Bu olumlu etkilerinin, yapısında bulunan çeşitli kimyasal bileşenlerin yanında  esas olarak Ginsenositlerden kaynaklandığı bilinmektedir. 
Kırmızı Ginseng Kapsül İçerik
İçindekiler
Kırmızı Ginseng Tozu (Panax Ginseng)
Bir kapsül 15 mg ginsenosit içerir

Kırmızı Ginseng Kapsül Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 1-2 kapsül alınması tavsiye edilir.
Kırmızı Ginseng Bitkisi Hakkında
Ginseng çeşitleri yetiştirildikleri yere göre Kore Ginseng, Amerikan Ginseng, Sibirya Ginseng gibi ya da kökünün rengine göre kırmızı ginseng veya beyaz ginseng gibi isimlerle anılır.
1 – Kore Ginseng
Kore Ginsengi, ginseng çeşitleri içinde en önemlisidir diyebiliriz. Çünkü yüzyıllardır kullanılan ve içinde asıl adaptogen denilen strese karşı vücut direncini artıran maddeleri bulunduran Kore Ginsengi dediğimiz türdür. Bu bitki özellikle Çin kaynaklarında bol miktarda geçmektedir. Kore Ginsengi‘nin faydalarından daha sonra bahsedeğim.
2 – Amerikan Ginseng
Amerikan ginsengi olarak bilinen gingseng türü asıl tür olan kore ginsengine çok benzer özellikler göstermekle beraber asıl yaşam alanı olan Uzak Doğu’da yetiştirilmediği için iki bitki arasında farklar mevcuttur. Fakat yine de bir ginseng türü olduğu için faydaları bulunmaktadır.

Arı Polen Tablet Nedir

Arı Sütü Kapsül Nedir

Kediotu Kökü

Deve Dikeni Kapsül

Glukozamin Kondroitin MSM

Propolis Kuşburnu Kapsül

PROPOLİS & KUŞBURNU KAPSÜL 300 MG X 80 Propolis, arılar tarafından değişik ağaç kabukları ve bitki gövdelerinden toplanarak kovanlara taşınan reçineli maddedir. Propolisin oluşumunda arıların polen ve enzim katkısı bulunmaktadır. Propolisin kimyasal kompozisyonu, kovandan kovana, bölgeden bölgeye ve sezondan sezona değişmektedir. Ancak yaklaşık olarak % 50 flavonoidler, fenolik asitler ve esterlerinden oluşan reçine, % 30 bitkisel mum, % 10 esansiyel yağlar, % 5 polen ve % 5 diğer organik bileşenler ve minerallerden oluşmaktadır.
Propolis Kuşburnu Kapsül  İçerik
İçindekiler     Her bir kapsül:
Propolis Tozu     200 mg
Kuşburnu Tozu     100 mg
Propolis Kuşburnu Kapsül  Kullanım Şekli
Yetişkinler için günde 3 kapsül alınması tavsiye edilir.
Kuşburnu Bitkisi Hakkında
Kuşburnu (Rosa canina). Avrupa, kuzeybatı Afrika ve Batı Asya'da yetişen bir tür bitki. İçi tüylüdür ve çok sayıda tohumu vardır. Sonbaharda olgunlaşır. C vitamini açısından dünyanın en zengin meyvesidir. Taze olarak tüketildiği gibi kurutularak da kullanılır. Çayı ve marmelatı yapılır. Yabangülü, itburnu, itgülü, gülelması, yiric gibi adlarla da bilinir. İnsanların geçimini sağlamak için kullandıkları bir ticaret metaıdır.

Gilaburu Nektarı